Суспільство (відео)

Ремонт колектора, збільшення електротранспорту та підтримка бізнесу: підсумки першої сесії міськради у 2023 році (Відео)

Депутати Чернігівської міської ради не проголосували за позбавлення мандата депутата від партії «Рідний дім» Сергія Кирієнка, а питання зняли з порядку денного. Все через електронний формат заяви, яку надіслав депутат.

«Він вислав електронною поштою заяву, я підкреслюю, це його ініціатива, бо він поки не планує повертатися до України. Але ми не маємо його письмової заяви, а електронну заяву ми не можемо передати до територіальної виборчої комісії. Відповідно, я прошу виключити це питання з порядку денного про дострокове припинення повноважень депутата Чернігівської міської ради Кирієнка Сергія Владиславовича», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Інші питання на 27-й позачерговій сесії й водночас першій у 2023 році Чернігівської міської ради стосувалися переважно цільових програм. Зокрема для реалізації Програми розвитку житлово-комунального господарства міста на 2021 – 2025 роки деякі кошти були вирішено перерозподілити. Таким чином виділили 90 мільйонів, які планують використати для ремонту колектора.

«Щодо перерозподілу з капітального ремонту та благоустрою територій по вулиці Музейна, 6А – мінус 70 мільйонів, із реконструкції одноповерхової нежитлової будівлі індустріального цеху зняти 20 мільйонів і спрямувати це на поповнення статутного капіталу КП «Водоканал» на реконструкцію самоплинного каналізаційного колектора по вулиці Глібова. Прошу підтримати цю правку на 90 мільйонів», — Олена Лисенко, керівник Фінансового управління ЧМР.

Нежитлова будівля має стосунок до КП «Спецкомбінат», яке займається похованнями та обслуговуванням кладовища «Яцево», через російську агресію більшість приміщень були зруйновані. Утім, на переконання депутатів, наразі питання колектора є більш нагальним. Ще депутати підтримали зміни до Програми відновлення та розвитку електричного транспорту на 2023-2025 роки, що передбачає поповнення парку тролейбусів і збільшення кількості місць на пільгові перевезення. Також були заслухані і депутатські звернення та пропозиції.

«Хотів би, щоб ми на наступних сесіях, це лютий-березень, обговорили або нам доповіли, які заходи планують на цей рік із підтримки підприємництва та підприємств міста Чернігова під час воєнного стану. Бо якщо була програма малого та середнього підприємництва, то вона була більш довоєнна. Зараз ми бачили перші приклади, коли ми знижуємо земельний податок або орендну плату тим людям, які постраждали, в яких знищене майно. Але ми також знаємо, що на рівні держави були прийняті відповідні програми – це і релокація бізнесу, створення нових робочих місць, це і програма кредитування. Є різні суперечки, як це працює, але хотілось би почути, що ми плануємо впроваджувати в 2023 році», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради.

Вагома частина порядку денного також стосувалася земельних питань, які викликали багато дискусій. Зокрема знову обговорювали проблематику довкола регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», докладніше про це розкажемо в наступному сюжеті.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button