Суспільство (відео)

Земельні та фінансові питання: що розглянуть депутати Чернігівської міської ради на найближчій сесії (Відео)

Чернігівська міська рада повертається до формату планових сесій і відновлення всіх регламентних процедур, що були дещо видозмінені у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Відтак, днями депутати зберуться, аби провести чергове засідання, до порядку денного якого буде внесено понад 20 питань.

«Ми проводимо вперше з 24 лютого не позачергову сесію міської ради, а звичайну. В нас буде доволі велика кількість часу, щоб розглянути питання порядку денного на комісіях, які почнуться завтра. Сьогодні ж є можливість депутатським фракціям і групам провести засідання та розглянути на фракціях ці питання», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Питання, винесені на розгляд, стосуються земельних питань, шефської допомоги військовим частинам і програм одноразової матеріальної допомоги постраждалим від збройної агресії. Передбачається і проєкт програми компенсації комунальних послуг.

«Це проєкт програми компенсації комунальних послуг для мешканців квартир, що зруйновані внаслідок російської агресії. Маються на увазі ті будинки, які місто відновлювало за кошти міського бюджету або державного. В них є квартири, в яких поки що люди не мають можливості жити, не всі мають можливість провести всередині квартир ремонт. Нагадаю, що квітень і травень ми взагалі не виставляли рахунків за комунальні послуги, відповідно, з 1 червня 2022 року по 1 червня 2023 року, тобто весь опалювальний сезон, треба зробити перерахунок. І серед важливих питань – це внесення змін до програми розвитку туризму, щоб ми могли замовити створення експозиції музею міста – музею стійкості Чернігова. Там 300 тисяч гривень ми плануємо на це закласти, хоча, можливо, буде й трошки більше. Але точно не мільйони там будуть поки що. Відповідні зміни до бюджету», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Також депутати планують ухвалити звернення щодо некоректності участі білоруських і російських спортсменів в Олімпійських іграх. Серед іншого виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако зробив заяву про дивні обшуки, що відбуваються в комунальних підприємствах.

«У п’ятницю стався прикрий випадок. Під приводом анонімного дзвінка про замінування. Це вже класична для нас історія, коли спочатку є дзвінок, а потім до нас приходять представники Національної поліції, як у цьому випадку відбувалося. Це було в міському палаці культури, приблизно о 15:00 прийшли шукати вибухівку. Звісно, ніхто жодної вибухівки не знайшов, але вирішили заодно провести обшук. Без документів, без ухвали суду, юриста, який був присутній, відвели убік і сказали, що нам ще ніколи так не було соромно, але є команда згори», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

За словами Олександра Ломако, роботу силовики проводили до ночі.

«Працювали з цим обшуком майже до півночі. Найбільше зацікавили їх дві коробки з підгузками та дитячим харчуванням, яке було передбачене спеціально для бомбосховища, що є в міському палаці культури, бо там займаються діти. І коли тривалі повітряні тривоги, то дитяче харчування необхідне, як і запас води, який теж був. Також зацікавив доступ до серверів і камер відеоспостереження, можливо, щоб побачити, як це туди потрапило, або щось інше, мені прокоментувати це важко. Я про цей факт повідомив, тому що він такий кричущий і стосується комунальної структури. Але якщо це не зупиниться, я буду змушений повідомити й про інші факти тиску на депутатів, яких уже досить багато. І на керівників закладів, і на представників бізнесу, до яких регулярно, як на роботу, ходять деякі структури та з ними спілкуються. З підставами і без підстав», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button