Суспільство (відео)

Ремонт міської ради: чернігівців закликають висловити свою думку (Відео)

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив перелік об’єктів, на яких здійснюватимуть відновлювальні роботи. Ремонти планують провести в 11 будівлях, що постраждали від російського вторгнення.

«7 об’єктів на загальну вартість 85 мільйонів. Це роботи, які треба зробити першочергово, згідно зі зверненнями балансоутримувачів. Серед них ЗНЗ №26, 11-й колегіум, капітального ремонту потребують 19-та та 20-та школи. Це ті об’єкти, які постраждали внаслідок військової агресії. 

Два об’єкти, на яких треба завершити роботи: дитячий садочок №27 і частина адміністративної будівлі по вул. Івана Мазепи, 19, тут капітальний ремонт»,- Олександр Макаров, заступник начальника УКБ.

Одним із таких об’єктів є Чернігівська міська рада, поряд із якою було влучення двох ракет, унаслідок яких у будівлі пошкодило вікна, дах і систему опалення. Частково від опадів постраждали і стіни зі стелею. Поточний ремонт із проведенням аварійно-відновлювальних робіт запланували на суму майже 19 мільйонів, тож це питання породило багато дискусій.

«Це приміщення було до мене, 107 років це приміщення існувало до того, як я став міським головою. І, дай Бог, воно після мене ще існуватиме 500 років, бо це було збудовано колись на совість.

Це приміщення на століття, але його треба рятувати. Будь-який косий дощ заливає сюди просто відрами. Дах замок і так далі, але сьогодні це може бути негарно сприйнято. Тому що невідомо, яка там воєнна ситуація, і людям насамперед треба допомогти»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ремонт будівлі Чернігівської міськради планують спрямувати майже 19 млн грн

Вирішувати ситуацію планують отак:

«Є вихід із цієї ситуації дуже простий: ми затулили вікна з цієї сторони фанерою, але це не працює. Треба закрити із зовнішнього боку.

Затулити зовні, щоб хоча б сніг і дощ не затікали. Це будуть копійки, фанеру, думаю, також знайдемо.

З опаленням треба дивитися, як і що. Але я хотів би зараз не квапитися, порадитися. У нас є час, проєкт робиться.

Ми не планували в цих грошах ані копійки на косметичний ремонт.

Ми цього не чіпаємо, тріщини на стінах, ліпнина, двері – ми це все не планували. Тільки покрівля, вікна й опалення»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Тож це питання вирішили відкласти на тиждень, до наступного засідання.

«Ми цей пункт 6 виключимо, крім цього, до всього останнього питань немає. Є пропозиція підтримати проєкт рішення. Одноголосно рішення прийнято, за виключенням 6-го пункту»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Наразі ж чернігівці мають час висловити свою думку.

«Будь-який формат опитування людей, щоб ми отримали хоча б 500-1000 думок. Зважили й ухвалили рішення на основі людських думок»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Долучитися до опитування можна в коментарях під цим сюжетом, адже від вашої думки залежить розподіл бюджетних коштів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button