Суспільство (відео)

«Рентгенова» феєрія: мера Чернігова у лікарні зустрічали зі стрічкою і шваброю (Відео)

Третя поліклініка відтепер з обновками.

Нещодавно заклад отримав новенький цифровий флюорограф. Сучасною установкою в поліклініці не натішаться. Працювати з ним значно легше і знімки апарат робить якісніші.

— Цифрове зображення значно краще, ніж те, що відзняте на плівку. Відповідно, лікарю легше, порівняно із старим апаратом, знаходити патології, — Сергій Холодницький, завідувач хірургічного відділення.

— Більша пропускна здатність. У середньому за день проходить 100 – 150 чоловік. Не треба проявляти плівки, — Олександр Пузир, лаборант-рентгенолог.

Окрім того, опромінення від апарата, на думку лікарів, невисоке.

— На пляжі 2 години – це один знімок, — Сергій Холодницький, завідувач хірургічного відділення.

В Україні наразі епідемія туберкульозу. За тиждень у 3-й поліклініці діагностують одного хворого на туберкульоз. І подібні цифрові апарати допоможуть виявляти хворобу ще на ранніх стадіях.

У поліклініці кажуть, давно чекали на цей флюорограф. У закладі це вже другий цифровий апарат. Для повного комплекту поліклініці бракує ще однієї установки.

Чернігівці теж оцінили сучасну медичну техніку.

— Зручно, друкують на комп’ютері прізвище, немає цього журналу допотопного, — Ольга Новик.

— Не холодний він, як старі апарати. Швидко все, приставив груди, зробили знімок, його показали в кабінеті – і все готове, —  Владислав.

Щоправда, забрати висновок чернігівці можуть тільки наступного дня. І доведеться заплатити благодійний внесок – 15 гривень.

Апаратом користуються тут уже два місяці, за цей час обстеження пройшли близько трьох тисяч чернігівців. Та урочисте відкриття вирішили зробити тільки зараз. Головною фігурою на цьому формальному дійстві став міський голова Владислав Атрошенко, якого тут зустрічали хіба що без короваю (нарізка (058, 062,)

До речі, всім присутнім, а це більше двох десятків медпрацівників, журналістів, до цього довелось з годинку почекати на очільника міста. Ну, і нарешті довгоочікуване перерізання червоної стрічки і кілька слів про гроші. Цього року на медобладнання виділили понад 20 мільйонів гривень.

— Я можу в цій частині подякувати тому курсу на децентралізацію. Єдиний курс, який у цей важкий період допоможе вистояти державі, — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

На цю ж техніку міська влада витратила близько 1,5 мільйона гривень. Флюорограф вітчизняний, виготовлений на Київському заводі.

Ще статті по темі

Back to top button