Суспільство (відео)

Екстремальний день народження: «Деснянській» медичній роті рік (Відео)

Вибухи, постріли – майже справжні бойові дії розгорнулись на полігоні в Чернігівській області. Так курсанти навчальної методичної роти 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України відсвяткували рік від дня створення.

«Сьогодні ми тут проводимо тактичні навчання, тема навчань —  надання медичної допомоги у випадку нападу на автомобільну колону у зоні АТО. Іде відпрацювання домедичної допомоги та медичної евакуації», — полковник медичної служби Всеволод Стеблюк.

Командуванню підрозділу за стислі терміни вдалося відновити кадровий потенціал і налагодити навчальний процес.

«Ми в першу чергу запрошували  і викладачами, і інструкторами тих спеціалістів, які мали бойовий досвід. Мені приємно, що з першого випуску через півроку  демобілізувавшись, прийшли до нас наші випускники», — полковник медичної служби Всеволод Стеблюк.

Навчальна медрота може похвалитись сучасними навчальними матеріалами, фантомами й імітаторами, завдяки яким рани мають дуже реалістичний вигляд. Поповненням матеріальної бази медрота завдячує військово-медичному департаменту Міністерства оборони України та, звісно, волонтерам.

«Ця кров – спеціальний грим, запах теж імітує. Дуже реалістично», — сержант Всеволод Черняховський.

Лише за рік на базі підрозділу підготували 700 медиків. Та курсанти отримують тут не лише медичні знання.

«Зараз ми працювали у групі «Спецназ», працювали «двоєчками». Захищали жовту зону і переходили і зелену зону. Нас готують і як піхоту і як медиків, бо на війні можна стати ким завгодно», курсант навчальної медичної роти Феріде Усейнова.

Деякі випускники медроти вже організовують роботу медичних служб батальйонів. Кращих волонтерів і військовослужбовців нагородили грамотами та відомчими відзнаками, а духовенство благословило їх на відповідальну місію. Свято завершували урочистим концертом.

Ще статті по темі

Back to top button