Суспільство (відео)

Риба гниє з голови: чернігівці розповіли, хто винен у перебоях із гарячим водопостачанням (Відео)

Чернігівські постачальники гарячої води вдаються до кардинальних дій, аби змусити містян вчасно сплачувати за послуги. Дійшло до того, що від водопостачання відключатимуть цілими під’їздами та навіть будинками. Не з’ясовуючи, хто заплатив, а хто – ні. У міській раді кажуть, що звинувачувати треба саме недобросовісних сусідів. А от хто ж саме став причиною відключень, думки чернігівців розділилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розповів про вирішення проблеми з гарячою водою

«Міська рада. Тому що вони ініціюють підвищення тарифів, а люди не мають можливості заплатити. Риба гниє з голови, а чистять її з хвоста. Це давня істина».

«Є і неплатники. У нашому будинку, наприклад. В одного там близько 10 тис., у двох – півтори тисячі. Оцьому за 10 тисяч я конкретно йому відрізала б ту воду, а чому весь дім страждатиме?».

«Я думаю, що це справді через неплатників, а хто винен – треба шукати крайнього. В людей немає пенсій, немає зарплат. Через те так і виходить».

«Допустимо, є така проблема, але ж люди, які сплачують, не винні. Це теж неправильно, бо ті, хто платить, тепер не користуються водою».

«Ну як не платять.  Наприклад, у нас половина будинку платить, а друга половина не платить. То що, і нам відключать? Отже, будемо обурюватися».

«І може якоюсь мірою їм буде трошки соромно, що всі платять, а він не платить. Але треба їх притягувати до відповідальності, бо я плачу, а мій сусід не платить, і через нього мені підвищують комунальні платежі».

«Треба примусити, хай заплатить, якщо він один».

«Мабуть, підприємства, які надають послугу. У нас не відключають. Ми живемо в центрі міста. Постійно є вода, сплачуємо вчасно».

«Я не знаю, чому немає води, у мене є. Я чув, що нема».

За офіційними даними, в Чернігові не сплачують за гаряче водопостачання приблизно 30% жителів. Проте люди радять усе ж таки знайти способи відключати від послуги тільки недобросовісних мешканців так, щоб решта платників не страждала.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button