Суспільство (відео)

Російський бізнес у місті, припинення опалювального сезону та ремонт доріг: нарада в ЧМР (Відео)

Уже цього тижня в Чернігові завершиться опалювальний сезон. Про це повідомили на нараді в Чернігівській міській раді.

«Не будемо чекати ми трьох днів +8 середньої температури, тому що там різке потепління в нас. У п’ятницю, ми вчора радилися, в п’ятницю – це 29 березня. В п’ятницю ми відключаємо. Тому що там уже субота, неділя +20, в принципі там немає сенсу», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Як зазначив Олександр Щербина, збоїв проходження опалювального сезону цього року не було.

«За добу ми плануємо відключити всіх споживачів від опалення, але залишаємо постачання гарячої води», — Олексій Щербина, голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

Уже традиційно обговорили на нараді й ділянки дороги в місті, які треба відремонтувати.

«Те, що ми вже бачимо, треба робити перехрестя Мазепи і Музичної. Це одна з таких ділянок, які в жахливому стані. І треба зробити. Очевидно, якщо ми будемо робити там дорожнє покриття, то треба зробити і мережі», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

«Був розроблений нами проєкт ще в 2019 році, потім, мабуть, у 2020 році його передали до управління житлово-комунального господарства. Наразі в цьому проєкті вони зробили корегування. Але треба врахувати ще відновлення каналізаційної мережі на цій ділянці», — Сергій Малявко, керівник КП «Чернігівводоканал».

Окрім раніше обговорених ділянок, що підлягають ремонту, тепер шукатимуть кошти і на ремонт дороги від вул. Єськова до Об’їзної.

«Дійсно, це в місті найгірша, очевидно, дорога, яка тільки є. Гіршої знайти важко. Мазепи не гірша. Глібова там у поганому стані та Єськова. Я знаю, що один депутат міської ради навіть на «Мерседесі» колесо там зламав. На «Жигулях» не їздять депутати. Там, де кусочки міської землі, ми можемо починати проєктування на нашій землі. Спокійно. Звісно, після змін до бюджету. Без змін до бюджету ми взагалі нічого не можемо робити», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Не обійшлося і без обговорень земельних ділянок. Зокрема, йшлося про територію «Чернігівського хімволокна», яку за борги раніше забрав «Альфа-банк». Наразі ця ділянка не є націоналізованою, хоча напряму пов’язана з росією.

«На сьогодні ця земельна ділянка знаходиться в землях запасу Чернігівської міської ради. Але в нас триває судовий процес уже понад два роки. Воно повернулося на новий розгляд апеляційної підстанції», — Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів Чернігівської міськради.

«Ця організація, яка є «смотрящою» від «Альфа-банку», встановила там свою будку з охоронцями. Вони навіть не пускають наших працівників. Якісь перепустки виписують. Зараз там працюють підрядники. Там є державні кошти безпосередньо з цільовим призначенням на реконструкцію свердловин. У нас уже є випадки недопуску», — Сергій Малявко, керівник КП «Чернігівводоканал».

«Коли оці прихвосні російські чи хто там займається їхнім напрямом у Чернігові, якась проросійська партія зокрема, ставлять там будки та не пускають наших працівників на об’єкт критичної інфраструктури, то це повинна бути швидка та жорстка реакція з боку насамперед СБУ. Не церемонитись у цьому питанні. Треба їх викинути разом із будкою», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Говорили і про міжнародну допомогу. Окрім уже анонсованого ремонту 19-ї школи, на який благодійники планують виділити 140 млн грн, зазначили й про те, що недавно надали документи на розгляд міжнародним організаціям стосовно ремонту чернігівського РАЦСу.

«На сьогодні є затікання покрівлі в червоному залі кілька локацій і в блакитному залі. Також ми надали інформацію стосовно стану цієї будівлі. Є проблема з аварійними сходами центральними й облицювання інкерманським каменем», — Олексій Єпінін, голова міського фонду комунального майна.

Насамкінець своє зауваження отримали транспортні підприємства міста. В.о. чернігівського міського голови розкритикував ситуацію, коли в транспорті контролер оштрафував людину похилого віку за відсутність пенсійного посвідчення.

«Я вам дам контакти, зв’яжетесь із нею, разом із транспортною компанією. Мені все одно, хто це зробить. І заплатите цей штраф. Попросите вибачення. І проведете з контролем роботу таким чином, що треба по-людськи поводитися. І не треба кошмарити пенсіонерів», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button