Суспільство (відео)

Росіянин отримав нагороду від чернігівських комісарів (Відео)

У переддень Дня захисника України чернігівський обласний військкомат вручив посвідчення учасників бойових дій і нагородив почесними грамотами своїх військовослужбовців.

«Захід ми сьогодні присвячуємо Дню захисника України, який ми завтра відзначаємо. Ще раз ми підтверджуємо, що народ і армія – єдині», —   полковник, військовий комісар Чернігівського військового комісаріату Олександр Криворучко.

«Сьогодні ми нагородили Державною нагородою «Захисник Вітчизни» одного з колишніх бійців 13-го батальйону. Вручили сім корочок «Учасник бойових дій» і медаль «Ветеран війни» і 17 волонтерів»,  — підполковник, заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький.

Також військові відзначили важку та надзвичайно корисну працю чернігівських волонтерів. Сімнадцять із них отримали громадські відзнаки «За гідність та патріотизм». Також прозвучала обіцянка військовослужбовців і надалі не забувати про тих, хто забезпечує надійні тили й опору нашій армії.

«Захисник Вітчизни – це не тільки військовослужбовець у формі, захисник Вітчизни – це і та людина, це жінка, дівчина, яка переживає, чи захисник Вітчизни буде забезпечений на передовій», — полковник, військовий комісар Чернігівського військового комісаріату Олександр Криворучко.

Військові комісари зазначили, що Чернігівщина не пасе задніх у забезпеченні «лінії вогню» підготовленими солдатами та технікою. Так, восени цього року на Чернігівщині планують призвати 390 військовослужбовців.

«Протягом двох років ми призвали приблизно 10 тисяч військовослужбовців, забезпечили 450-460 одиниць техніки. Сформували два батальйони.  Тільки за 2016 рік призвали 1 428 контрактників на сьогодні», — полковник, військовий комісар Чернігівського військового комісаріату Олександр Криворучко.

Захищають наш мир і спокій, як відомо, не тільки українці. На Чернігівщині також знаходяться люди, які, попри національну приналежність до окупанта, гордо несуть український прапор.

«Сам я, будемо чесно говорити, росіянин, але воюю в складі українських Збройних сил і я дуже цим пишаюся. Коли наша країна опинилась у такій важкій ситуації, за власним бажанням мобілізувався і вирушив захищати наш кордон», —  ветеран війни, учасник АТО Сергій Кошлаков.

На сьогодні у військових комісаріатах проходить службу 91 учасник антитерористичної операції, і це число не остаточне. У ногу з демобілізацією наші військкомати будуть наповнюватись людьми, які пройшли горнила війни.

Ще статті по темі

Back to top button