Суспільство (відео)

«Розшукується 29-й»: чернігівці страждають без зниклого маршруту (Відео)

Скасування маршруту № 29 для жителів району Старої Подусівки та ЗАЗ стало катастрофою. Це був єдиний зручний маршрут, яким вони швидко могли добратися, наприклад, до обласної поліклініки.

«Десять років ходив 29-й маршрут, жодних проблем у нас не було. 20 хвилин – і ми на роботі. І тепер з якихось причин перевізнику невигідно більше, скасували 29-й маршрут, мотивуючи тим, що зранку людей багато, а в обід немає. І невигідно ганяти порожні маршрутки», — скаржиться мешканка Старої Подусівки Людмила Пташник.

Маршрут № 29 ліквідували ще півроку тому. Перед закриттям маршруту транспортне управління вирішило провести конкурс, проте ніхто з водіїв так і не наважився взяти в ньому участь.

«Кожен перевізник – це комерційна структура, і як для будь-якої комерційної діяльності перша мета – отримання прибутку. Якщо прибуток є – ми працюємо, прибутку немає – не працюємо», — відмічає начальник Управління транспорту і зв’язку міської ради Юрій Горбань.

Із кінцевої зупинки Гагаріна ходять лише тролейбуси № 5 і автобус № 1, жителям дуже незручно добиратися, бо доводиться пересідати в інший транспорт. Транспортне управління залучатиме ще тролейбуси та буде змінюватиме маршрут

«Ми вивчаємо можливість, щоб цей маршрут продовжити, щоб він закінчувався на вокзалі, на Привокзальній площі», — продовжує начальник Управління транспорту і зв’язку міської ради Юрій Горбань.

Маршрутка, яка майже десять років возила пасажирів, відтепер на деякий час зникла. І чи відновлять маршрут – наразі невідомо.

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button