Суспільство (відео)

Розвага для дітей чи страждання для тварин: чернігівці про свої «за» та «проти» зоопарків (Відео)

Контактні, звичайні, приватні та державні – в Україні є безліч зоопарків, де можна на власні очі побачити диких тварин. Цю розвагу неабияк люблять діти. Але зоозахисники б´ють на сполох, кажучи, що утримання тварин у неволі – це щонайменше неправильно. Чернігівці розповіли про своє ставлення до зоопарків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Менському зоопарку тигр насмерть загриз працівника

«Я вважаю, що потрібні зоопарки. Мені здається, дітям дуже цікаво для загального розвитку. Повести дитину, чом би і ні?»

«Воно їм цікаво. Тим більше, якщо контактний зоопарк, тоді ще краще. Дітям така частинка радості потрібна».

«У нашому Чернігові немає зоопарків, тому я вважаю, що дітлахи будуть дуже раді цьому, будуть ходити туди. Я думаю, батьки також».

«Для сучасних діток, які пізнають світ, було б добре, якби вони мали можливість побачити на власні очі. Але тільки за здорове… Щоб не було шкоди тваринам, до яких приходять. А так було б добре, якби в нашому місті був невеликий зоопарк».

«Зоопарки для дітей начебто і потрібні. Але бідолашні тварини страждають у тих зоопарках. Може, не треба їх так багато. Нехай будуть у великих містах. Як схочуть батьки, то відвезуть своїх дітей до того зоопарку».

«Я сама родом із Харкова, там є класний «Фельдман-Екопарк». Туди доставляють тварин, які не можуть самостійно жити в неволі. З пошкодженою лапкою, проблемами харчування. Отакого типу, мабуть, так, а щоб просто діти подивилися на тварин, то впевнена, що ні».

«Я вважаю тримання тварин у неволі неправильним. Тому я вважаю, що не потрібні. Для когось це розвага, а для когось це біда. Я проти зоопарків. Я не люблю туди ходити і вважаю, що це неправильно».

У світі вже є чимало альтернатив зоопаркам, зокрема екоготелі, заповідники, ферми, що пропонують екотуризм, тощо.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button