Суспільство (відео)

Розвинути мозок, сформувати поставу та зміцнити імунітет: чи треба віддавати дітей на йогу (Відео)

Насичений темп життя батьків, їхні настрої та емоційне напруження позначаються і на дітях. Усе це впливає на їхнє здоров´я та психологічний стан. Дитяча йога може стати дієвим інструментом для зняття такого напруження.

«Це все формує скелет, імунітет, красиву фігуру, поставу і так далі. І звісно ж, впливає на психоемоційний стан. У мене, як і у всіх викладачів, буває, що діти проявляють активність. Я кажу: «Так, увага! Зараз ми з вами зробимо позу йога мудра». І вони тільки зробили цю вправу – й одразу просто янголята», — Анна Приходько, засновниця школи здорового способу життя «Гармонія душі та тіла».

Розвинути обидві півкулі мозку допоможуть пальчикові гімнастики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йога і жовтий горох: посол Індії назвав напрями співпраці з Чернігівщиною (Відео)

«Отак, потім отак. Чергування. Діти навчаються отаких різних штук, вони теж заспокоюють. Навіть викладачам можна вводити такі вправи з йоги», — Анна Приходько, засновниця школи здорового способу життя «Гармонія душі та тіла».

Окремі мудри допоможуть позбутись нежитю або кашлю. Є й спеціальні вправи для подолання стресу та хвилювання, наприклад, перед контрольною. Це може бути дихання «ха».

«Є мудри «рятівниця життя», «сходи небесного храму». Дорослим теж можна робити. Це коли депресія, небажання жити. У дітей адже теж такі стани бувають», — Анна Приходько, засновниця школи здорового способу життя «Гармонія душі та тіла».

Однак йога – це не просто рухи та комбінації. Є вправи, виконання яких потребує особливих знань інструктора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У гармонії з собою: як йога допомагає вирішити життєві проблеми та відновити здоров´я (Відео)

«Після однієї вправи необхідно виконувати серію інших вправ, щоб вони не нашкодили. Вправа «берізка», «свічка» ще її називають, підвищує розумові здібності дитини, зміцнює скелет, сприяє поліпшенню пам’яті, концентрації уваги. Але вона ще підвищує тиск. Після «берізки» треба неодмінно зробити позу «риби» або хоча б «місток», якщо в школі», — Анна Приходько, засновниця школи здорового способу життя «Гармонія душі та тіла».

Дитяча йога зазвичай проходить в ігровій формі. Анна Приходько радить віддавати на неї малечу не раніше 6-річного віку. Однак не варто примушувати.

«Діти кажуть: «ой, мене мама примусила». Я їм відповідаю, що тоді не треба займатися йогою, краще займатися там, де подобається. Здебільшого все одно повертаються. Більшість ходить охоче. Діти рухливі, і вправи, які їм потрібні для здоров’я, вони можуть знайти і на фізкультурі, і на танцях, і на боротьбі. Хоч би чим дитина займалася – це все буде прекрасно», — Анна Приходько, засновниця школи здорового способу життя «Гармонія душі та тіла».

Та часто буває і таке, що на йогу приводять дітей, а потім уже сама малеча долучає до занять і батьків.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button