Суспільство (відео)

Міжнародна допомога Чернігову: до міста завітав американський меценат (Відео)

Чернігівщина однією з перших зустріла війну та дала гідну відсіч окупантам. Уже рік як область відновлюється після деокупації. Активну підтримку та допомогу в цьому напрямі надають міжнародні партнери. Багато благодійних і волонтерських фундацій із різних країн світу простягнули регіону руку помочі. Один із прикладів такої підтримки – відновлення пошкодженої внаслідок активних бойових дій чернігівської школи №19.

Роботи з відновлення школи виконують у три черги. Наразі відновлено систему опалення, завершено ремонт даху, підлоги та частини вікон, продовжуються внутрішні роботи. Також триває активний процес ремонту укриття. Під час візиту до школи засновник благодійного фонду Майкл Капоні перевірив, на якому етапі зараз ремонт школи, а також зазначив, що співпраця продовжуватиметься. Головна мета – встигнути до вересня, аби школярі мали змогу повернутись до стін рідного закладу.

«Роботи тривають, ви можете подивитися. На місці є працівники, які активно працюють. Є план робіт і я повторюся, що третя черга – роботи, що не ввійшли до першої та другої черги, будуть протягом літа виконані, аби з 1 вересня школа відчинила двері для своїх дітей», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

«Ми будемо і надалі співпрацювати з цією школою, зможемо надати деякі меблі для цієї школи. Тому ми продовжуватимемо діалог із дирекцією, адміністрацією і допомагатимемо в майбутньому», — Майкл Капоні – засновник БФ «GLOBAL EMPOWERMENT MISSION».

Також під час візиту Майкла Капоні до Чернігова відбулась зустріч із головою міської військової адміністрації. На ній обговорили подальшу співпрацю з фондом у відновленні пошкодженої цивільної інфраструктури та гуманітарне забезпечення потреб міста.

«Ми зустрілись із Майклом у робочому кабінеті, обговорили, як ми будемо напряму співпрацювати та які завдання вони зможуть виконати на благо наших містян. Ми визначилися, які в них можливості, визначились із часом і з порядком надання заявок щодо відновлення міста Чернігова», — Дмитро Брижинський – голова міської військової адміністрації.

Чернігів продовжує активну роботу в напрямі відновлення та залучає до цього всі можливі ресурси.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button