Суспільство (відео)

«Ручний» прокурор, п’яні мажори за кермом і тиск на журналістів – юрист про актуальне (Відео)

Про призначення нового прокурора Чернігівщини, збільшення штрафів за керування автомобілем у нетверезому стані, а також утиски журналістів – спеціально для ЧEline розповів чернігівський юрист Микола Торбєєв.

Про призначення нового прокурора Чернігівщини

«Я загалом вбачаю тут більше не діяльницьку ініціативу чи причину, підставу. Це більше політичний контекст цих призначень. Так сталось традиційно в нашій країні, що новий прокурор призначає своїх нових прокурорів областей і районів»

Про нове покарання п’яним водіям

«Я оцінюю це як позитивний імпульс, бо в нашій складній економічно-соціальній ситуації наші громадяни все ж таки думають про свої майнові статки. Тому збільшення штрафів як матеріальна санкція вплине на зменшення кількості таких порушень. Тобто людина задумається, вживати чи не вживати алкоголь або наркотичний засіб під час керування транспортним засобом.

Особисто моя думка – треба ще збільшувати такі покарання та штрафи, щоб нівелювати взагалі такі порушення в нашій країні. Тому що багато людей зараз страждають від п’яних водіїв.

Перше порушення зараз – це 10 000 грн., далі пропорційно збільшується вдвічі. І, окрім матеріальних санкцій, ще є позбавлення прав керування на 1 рік за перший раз, якщо того ж року інше чергове порушення – то вже буде 2 чи 3 роки. І максимально – це позбавлення права керування транспортним засобом до 10 років».

Про утиски журналістів в Україні

«Першими ознаками занепаду суспільства, демократичної спільноти є утиски журналістики, свободи вільної думки та вираження своїх поглядів. У цьому випадку це прояв, перешкоджання здійсненню журналістської діяльності. На цій хвилі я можу лише рекомендувати журналістській спільноті об’єднуватися і разом протидіяти цьому зухвальству з боку нездорових зловмисників, які намагаються тиснути на журналістів».

Ще статті по темі

Back to top button