Суспільство (відео)

Карма Сахневича, деснянські діти і заява Атрошенка по слуханням: нарада в мерії (Відео)

Монотонна доповідь керівника проблемного підприємства і абстрактна оцінка від мера, дитяче виховання деснянців та меч покарання над головою Сахневича. Про все це говорили на черговій ранковій нараді у Чернігівській міськраді. З самого початку звітував керівник фірми «Майас Сілтумс». Ця фірма обслуговує близько ста багатоповерхівок на Шерстянці і Подусівці.

«Слід зазначити, що у 2018 році заплановано виконати робіт на 2 мільйони 632 тисячі гривень. Чинні тарифи передбачають – 2 мільйони 214 тисяч», — говорить директор фірми «Майас Сілтумс» Сергій Мінін.

Утім, роботою ТОВ «Майас Сілтумс» незадоволені чимало містян.

«Вони зробили стик старої та нової зливнівок, добивши клаптик металевого листка. Зі щілини все одно тече вода, на те саме місце. Закріпили на маленькі цвяхи, які не позагинали навіть. Коли будуть сніг і дощ, цей лист впаде. Хоча б раз прийшли і зробили від А до Я».

Дивну оцінку підприємство отримало і від міського голови.

«Відверто казати, то моя оцінка – між твердою «трійкою» і «четвіркою» з мінусом. Робота не провалена. Це факт. Наскільки її можна робити краще з тим ресурсом і тарифами? Навряд чи», — зазначає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Натяк зрозумілий – треба піднімати тарифи для населення.

Потім на нараді звітував голова Деснянської у місті Чернігові ради Володимир Грецький, який розповів про соціальні аспекти захисту дітей, що проживають на підвідомчій цій раді території.

«У районній раді цим питанням опікується служба у справах дітей. Повноваження служби не дублюються підрозділами міської ради. В Деснянському районі проживають 24 тисячі дітей. Служба забезпечує реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей і запобіганню бездоглядності та безпритульності, вчиненні правопорушень», — розповідає голова Деснянської райради Володимир Грецький.

Основні проблеми – це соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В Деснянському районі таких майже три сотні.

Наостанок наради перепало на горіхи начальнику КП «АТП 2528» Леоніду Сахневичу.

«Ще одне таке прибирання — і ви шукаєте іншу собі роботу. Це неподобство. Маючи таку кількість техніки. Якщо я вам зателефонував і сказав прийти на роботу вночі, то ви взули капці і пішли на роботу, а не розповідаєте вранці. Я був з вашими людьми, з підлеглими вночі, коли падав сніг, а ви спали», — зауважує чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також міський голова подякував своїм підлеглим, які доблесно відбивалися від критики громадськості на слуханнях із приводу реконструкції Валу та Алеї Героїв. Мер висловив своє задоволення слуханнями, які по факту не відбулися і були розкритиковані громадою, та заявив, що ультиматумів не стерпить. Натомість не забув повторити вже заїжджену «мантру» про відкритість і прозорість.

«Ми відкриті. Я прошу активістів з конструктивними пропозиціями. У нас є можливість зробити коригування проекту, навіть якщо це потягне певні зміни кошторису», — говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Отже, як бачимо, крапка в цьому питанні не поставлена. І цілком вірогідно, що вартість проекту з 29 мільйонів гривень може зрости. Все залежить від того, які «активісти» і які пропонуватимуть «ідеї».

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. наверное эксперимент, по Винницки, атрошки с засыпанием города солью чистой начинает проваливаться, вот и ищет нового козла отпущения со своей же команды и им же и назначеного без всяких конкурсов.

Back to top button