Суспільство (відео)

Хотіли перепідключитися: у Чернігові самовільне проникнення на електричну підстанцію закінчилося пожежею (Відео)

Несанкціоноване перепідключення електрики призвело до пожежі на трансформаторній підстанції в одному з мікрорайонів Чернігова, в результаті аварії були знеструмленні навколишні будинки й один об’єкт критичної інфраструктури. Подію зафільмували місцеві мешканці на мобільний телефон, вони ж одразу і викликали рятувальників, поліцію та енергетиків.

«11 листопада виконувались роботи представниками ТОВ «Основа Буд 7» з перепідключення будівельного майданчика. Внаслідок їхніх некваліфікованих дій сталося коротке замикання і було пошкодження електрообладнання на РП 29, а саме: головного рубильника. Це призвело до знеструмлення 445 споживачів, зокрема й одного об’єкта критичної інфраструктури. Ці роботи виконувались без повідомлення електропостачальної організації, з порушенням нормативних документів і норм охорони праці»,- Олександр Короп, директор Чернігівських МЕМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіли перепідключитися самостійно: в Чернігові на електропідстанції сталася пожежа (Фото)

Спеціалісти також зазначають: такий випадок узагалі міг закінчитися фатально для працівників, які самовільно без дозволу АТ «Чернігівобленерго» вчинили такі дії. Наразі споживачів перепідключили на іншу лінію, адже обладнання не підлягає ремонту, а тільки повній заміні.

«З огляду на складну ситуацію в енергетиці, це додатково призвело до нарікань споживачів і створення соціального напруження. А також до завдання матеріальної шкоди АТ «Чернігівобленерго», станом на сьогодні вже є гарантійний лист від цієї організації про компенсацію збитків»,- Олександр Короп, директор Чернігівських МЕМ.

Енергетики закликають громадян – у жодному разі самовільно та самостійно не можна втручатися в об’єкти й обладнання енергетичної інфраструктури, бо це насамперед небезпечно для життя. А якщо ви стали свідком несанкціонованого доступу осіб до обладнання, обов’язково повідомляйте про такі випадки поліцію, а також АТ «Чернігівобленерго».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button