Суспільство (відео)

Рятівна операція пухнастого безхатька (Відео)

Чорна мала приблуда минулого вечора з’явилася під Вовчиним під’їздом, що по вулиці Шевченка, 33-А (поруч із офісом КП «Паркування та ринок»).

Разом із друзями, сусідкою Анею та братиком Єгором, діти взялися його доглядати.

Намостили в під’їзді гарне ліжечко. Та поки розглядали свого малого «безхатька», помітили рани на голові та лапках. Турботлива малеча поквапилась до найближчої ветеринарної клініки, та там із дітей попросили 35 гривень за огляд кошеняти. Засмучені діти повернулися до свого двору, а зранку знову поспішили до знайди.

Однак на облаштованому дітьми ліжечку кішки не було. Котячий плач вони почули з верхівки яблуні. Дерево стоїть під самісінькими вікнами КП «Паркування та ринок». Рятували малу, як могли. Аня (найвища серед дітей) видерлася на дерево, проте кошеня сиділо надто високо.

«Я навіть подряпала ноги, – розповідає дівчинка. – Та мені не боляче. Хочеться врятувати маленьку».

Діти кликали на допомогу дорослих, та вони байдуже насміхалися над малечею.

«Ми тут дядьків просили, – продовжує Вовка. – Але вони кажуть, щоб ми його просто кликали. Ще й сміються, мовляв, хай сидить там, може помре», – з розпачем розповідає хлопчик.

У відчаї діти зателефонували до ДСНС, однак з’ясувалося, що виклик аварійної рятівної вишки коштує від 300 до 400 грн. Дітям така вартість не по кишені. Тоді операцію порятунку вони влаштували самостійно. Поставили кілька автомобільних шин одна на одну, зверху знайшли дощечку. Залізли нагору і намагалися гілкою зіштовхнути кошеня вниз.

Наш оператор Дмитро Дриганов також допоміг дітлахам врятувати кошеня. Спільними зусиллями воно таки спустилося нижче. Знімальна група оплатила прийом ветеринара. Ми були вражені такою дитячою небайдужістю та відповідальністю.

Ще статті по темі

Back to top button