Суспільство (відео)

Рятують життя в тилу: чернігівські військовослужбовці стали донорами крові (Відео)

Алла Пасічник уперше прийшла до Чернігівського регіонального центру крові, аби здати кров і таким чином врятувати комусь життя. От уже сім місяців як дівчина стала військовослужбовицею, раніше працювала адміністратором у готелі. Дівчина переконана, що наразі дуже важливо допомагати іншим, оскільки для когось її кров може стати шансом на життя.

«Я роблю це вперше, вирішила прийти, щоб допомогти тим, хто цього потребує.

На мою думку, сьогодні це дуже важливо, з огляду на нинішню ситуацію – війну, що принесла біду в нашу країну», — військовослужбовець Алла Пасічник.

Павло Яковлєв – донор із 10-річним досвідом теж завітав до центру крові.

«Мені телефонують, я приходжу, бо треба, мені неважко прийти здати кров або її компоненти.

Лікарі продовжують боротися за життя людей і ми, як

Фіксики, так би мовити, допомагаємо їм. Тому що якби такі люди як ми не здавали кров, не здавали її компоненти, банк був би пустий і люди помирали б через це», — військовослужбовець Павло Яковлєв.

Наразі в банку крові критично бракує крові з резус-негативним фактором. Тому до центру крові завітали військовослужбовці, аби також доєднатися до доброї справи.

«Як завжди критично з негативним резус-фактором. Ми кожного дня запрошуватимемо, тому що цих людей менша кількість, ніж із позитивним резус-фактором, вони користуються попитом, тому людей із негативним резус-фактором не вистачає», — генеральний директор «Чернігівського регіонального центру крові» Лілія Бузницька.

«Люди зараз отримують багато поранень, переважно це осколкові поранення на фронті, тому потрібно створити банк крові, я так розумію.

30 осіб військовослужбовців і з регіонального управління, і з інших підрозділів територіальної оборони, які перебувають у Чернігові та Чернігівській області, прийшли сюди, щоб здати кров, яка, можливо, навіть знадобиться побратимам.

Ми запрошуємо мешканців Чернігова до нашої ініціативи. Одні люди донатять, а інші можуть допомогти саме так – здати кров, яка знадобиться на передовій нашим бійцям», — начальник служби зв’язків із громадськістю регіонального управління Сил територіальної оборони «Північ» Григорій Мазур.

Вчасно отримана кров може врятувати життя. Тому не зволікайте, можливо, саме ваша кров може допомогти це зробити. Проте перш ніж стати донором, треба обов’язково ознайомитися з пам’яткою донора, аби не нашкодити собі. ЇЇ можна знайти на сайті центрів крові.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button