Суспільство (відео)

Тетяна Шестаковська – про «комфортне» життя за кордоном і рішення повернутися задля розбудови України (Відео)

Понад сім місяців «комфортного» життя за кордоном, а опісля – повернення до країни, в якій триває війна, задля розвитку інституту, в якому працює. Ректорка одного з навчальних закладів Чернігова Тетяна Шестаковська на керівну посаду в Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права прийшла в жовтні 2021 року, тоді заклад переживав не найкращі часи. Утім, за короткий термін їй вдалося значно покращити умови для навчання студентів. Про свій шлях на посаді ректора, а також про рішення повернутися до України, попри комфортні умови життя за кордоном, Тетяна Шестаковська розповіла в інтерв’ю для «ЧЕЛАЙН».

«Тоді були часи не дуже спокійні, якраз я прийшла перед початком повномасштабного вторгнення, це було в жовтні 2021 року. Тоді заклад освіти орендував приміщення у фонду Державного майна в управлінні статистики і вигляд був дійсно такий, що не відповідає сучасному закладу освіти. Я зрозуміла, що з цим треба щось робити. Було дуже багато планів, розроблена рекламна кампанія, збільшена кількість штату. Так, це було дуже ризиковано, адже я не знала, чого очікувати далі, який буде набір студентів і чи дійсно це все відповідатиме тим витратам, які я собі запланувала. Але хто не ризикує… Я вирішила, що треба йти далі, тому я ризикнула, вкладала певну частину своїх ресурсів, які назбирала, накопичила. Далі прийшла повномасштабна війна і трішечки, пів року десь, було складно зрозуміти, в якому ракурсі працювати взагалі та як налагодити роботу. Тим паче, що тут працюють люди, яким потрібно виплачувати зарплатню. Також наші студенти – це найголовніше, найцінніше, як їх не втратити, підтримати та зрозуміти, що взагалі відбувається», — Тетяна Шестаковська – жителька Чернігова; ректорка ЧІІБіП ЗВО «МНТУ імені академіка Юрія Бугая».

На початку повномасштабного вторгнення Тетяна Шестаковська була вимушена разом зі своєю родиною поїхати з України, спершу до Польщі, а вже пізніше, коли отримала візу – до Англії. Та навіть попри фізичну віддаленість від домівки, жінка продовжувала працювати на посаді ректора та забезпечувати розвиток навчального закладу.

«Не хотіла цього робити, але була вимушена у зв’язку з сімейними обставинами – мені потрібно було допомогти своїй рідній сестрі виїхати. Відразу в принципі ми знайшли роботу, це не було проблемою, якщо є знання мови, хоча б мінімальні. Сестра моя також одразу влаштувалася на хорошу посаду. У нас було житло, був транспорт, тобто було створено комфортні умови. Я ще працювала дистанційно як ректор. Із 7-ї години ранку ми починали працювати – коли ще всі відпочивають. Я відкривала комп’ютер і починала якісь збори зі своїми дівчатами, тому що вже процес навчальний пішов і я була в дистанційному форматі присутня», — Тетяна Шестаковська – жителька Чернігова; ректорка ЧІІБіП ЗВО «МНТУ імені академіка Юрія Бугая».

Після семи місяців життя в Англії Тетяна Шестаковська ухвалила рішення повертатись до України. Попри комфортні та безпечні умови, які їй і її родині забезпечувало життя за кордоном, для себе жінка чітко усвідомила: вдома вона потрібна, адже багато її планів наразі потребують втілення, а зробити це, перебуваючи в іншій країні, надзвичайно складно.

«Коли стало більш-менш спокійно в нас на Чернігівщині, я одразу приїхала сюди, адже тут робота та батьки. Вперше я приїхала в травні, потім у серпні. Так десь кожні два-три місяці я приїздила до України, аби впоратися зі своїми робочими моментами та побути з батьками, допомогти їм. Мене вистачило на сім місяців життя в Англії, щоб зрозуміти, що мені треба повертатися додому. Я зрозуміла, що чекати завершення не варто. Варто повертатися, будувати та допомагати. Жити, незалежно від того, хоч як би нам було складно, я і моя родина будемо точно в Україні», — Тетяна Шестаковська – жителька Чернігова; ректорка ЧІІБіП ЗВО «МНТУ імені академіка Юрія Бугая».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button