Суспільство (відео)

Садочки без тепла та позитивна пісочниця: емоційна нарада в мерії (Відео)

Цього року в Чернігові виявили 20 незаконних врізок у мережі водопостачання. Про це розповів начальник «Муніципальної варти» Віталій Хрустицький під час ранкової наради в мерії. Також він відзвітував про знесення незаконно встановлених гаражів і кіосків та відновлення благоустрою.

«Де повністю прибрані гаражі – це майданчик по Доценка, 16А, де було розміщено 26 гаражів. Вартість відновлення становила 53 тис. грн. І по вулиці Захисників України, 17А було демонтовано 31 гараж. Вартість відновлювальних робіт – 68,5 тис. грн.», — Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта».

Далі говорили про боротьбу з несанкціонованою торгівлею та збитки міських парковок.

«Зараз у нас економіка по парковці – 800 тисяч гривень на рік. При тому вона є нетехнологічною. Якісь люди не зовсім чисто вдягнені ходять на цих парковках, і що вони там роблять – це три знаки питання», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владислав Атрошенко вирішив написати книгу

Рішення проблеми мер вбачає у встановленні паркоматів і впровадженні системи контролерів. А от боротися з незаконною торгівлею алкоголем він запропонував поліціянтам по-своєму.

«Рекомендація – переодягніться в «гражданку», не поголіться зранку і в мікрорайонах Шерстянка, Подусівка спитайте в людей, де можна взяти 100 грамів. Вам підкажуть», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

На нараді розповіли, що 14 дитячих садочків наразі без опалення. Причиною став борг «Облтеплокомуненерго» перед НАК «Нафтогаз», через що теплогенеруюча компанія залишилась без блакитного палива. Те, як врегульовуються відносини між постачальниками послуг і державою, неабияк обурило мера.

«Це не може бути в державі. І в цьому треба наводити порядок. Це треба сісти задницями на табуретку, зібрати фахівців, якщо у самого в голові нема, і напрацювати рішення», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер запропонував заборонити темні фарби та погані новини

А економічну ситуацію в країні Владислав Атрошенко порівняв із книгою.

«Я не претендую на лаври Леоніда Даниловича. Він написав книжку «Україна не Росія», а треба написати книжку «Україна – утопія». То я щиро хотів би, щоб цю книжку ми перестали вже писати. А з такими підходами новітніми ми продовжуємо писати «Україна – утопія», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Та поганий настрій градоначальника кардинально змінився під час перегляду слайдів із фотографіями прибудинкових територій. Побачивши відремонтовану пісочницю, він одразу налаштувався на позитив.

«Люди будуть більше усміхатися. От подивіться, ці фарби, які в нас були. Темно-зелена, темно-синя. Їх треба в Україні заборонити разом із негативними новинами. Треба ухвалити закон – заборонити негативні новини. Або зробить окремий сайт, куди зливати всю цю помийку інформаційну. Де кого хто зарізав, що кому відрізав, куди заніс ці частини – оце в цю помийку», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також на нараді говорили про готовність до зими та рівень заробітних плат для працівників комунальної сфери.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button