Суспільство (відео)

Сальмонельоз у дітей, «епоха» перевірок і скорочення директорів: Держпродспоживслужба знову звітувала (Відео)

Не встиг пройти й тиждень після колегії обласної Держпродспоживслужби, яка звітувала за минулий рік, як ця сама служба знову звітує вже в Чернігівській облдержадміністрації. Розказували про старе – сказ, чуму і скорочення лабораторій. Наголошували, що до звільнень будуть підходити максимально лояльно.

«Якщо директор лабораторії. То він вже директором не буде. Ми йому пропонуємо іншу роботу, але вже посади директора не буде», — зазначає керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Але скорочувати потрібно. Виходячи хоча б із фінансового навантаження на видозмінені лабораторії.

«Це вже лабораторії Держпродспоживслужби, де сфера відповідальності і дій вона значно ширша. Щоб організувати їх роботу, потрібні значні, значні кошти», — говорить керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чума і сказ: молода служба підбиває підсумки своєї роботи

Далі розказали про «розв’язані руки» в питанні контролю суб’єктів господарювання.

«У цьому році вже знятий мораторій на проведення планових перевірок», — зауважує керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Згадали й про ситуацію в Борзнянському інтернаті, де була виявлена важка недуга.

«Сальмонельоз у п’яти дітей. Відібрано матеріал в інших дітей, але вони знаходяться в процесі дослідження», — розповідає керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Називати причини зараження, начальник служби не став, посилаючись на таємницю слідства. Також Юрій Павлішен порадив чернігівцям бути активними в питаннях захисту своїх споживацьких прав. Із цими питаннями можна звертатись як на гарячу лінію, так і приходити на особисті прийоми.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button