Суспільство (відео)

Самшити, ялівець, гортензії: Носівка отримала нові насадження завдяки ініціативам місцевої молоді (Відео)

Носівка поповнилася новими зеленими насадженнями завдяки грантовому проєкту «Не дай планеті задихнутись», який реалізували активісти ГО «Носівська активна молодь», отримавши фінансування в розмірі 40 тисяч гривень від Британської Ради.

«Писали проєкт четверо наших активістів-фасилітаторів, серед яких і я. Це Мельник Катерина, Ковтун Артур, Гуленко Богдан, ще також Багіна Ірина – як менеджер проєкту. Здійснювали це за допомогою Ніжинського молодіжного центру, спільно з ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді» та Британської ради»,- Артур Ковтун, активіст ГО «Носівська активна молодь».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задля наших захисників: як плетіння сіток об’єднало всі покоління носівських берегинь (Відео)

Реалізація проєкту тривала в два етапи. На першому етапі молодь провела понад 6 бесід про важливість озеленення, а на другому відбулася висадка більше як 200 вічнозелених кущів і дерев та понад 180 саджанців квітів. Партнерами проєкту стали Носівський Центр дитячої та юнацької творчості, Носівський ліцей №1 та Носівська початкова школа, саме на їхніх територіях і навколо пам’ятника «Миру» були здійснені висадки. А доставити таке різноманіття кущів і квітів допомогли волонтери.

«Хлопців, які їздять на Донбас і відвозять туди посилки, попросили про допомогу. В них є буси. І так ми з’їздили до Іржавця та Ніжина і забрали ці насадження. Для нас не було жодних складнощів»,- Артур Ковтун, активіст ГО «Носівська активна молодь».

Надалі молодь мріє реалізовувати ще потужніші проєкти для покращення міського простору та комфорту містян. І запрошує жителів долучатися до команди громадської організації «Носівська активна молодь», аби разом впроваджувати цікаві ідеї в життя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button