Суспільство (відео)

Секрети успіху: мистецтво самопрезентації і публічних виступів (Відео)

Від початку російсько-української війни багато людей змінили свою основну діяльність і коло свого спілкування. Деякі люди змушені шукати нову роботу та знову проходити співбесіди, або й узагалі самостійно презентувати свою справу перед великою аудиторією. «Розкажіть про себе» – знайоме прохання? Як правильно та впевнено себе подати, а також секрети вдалих співбесід і публічних виступів розкриває Альона Юдіна, викладач акторської майстерності й ораторського мистецтва.

«Дуже важливо те, що ми говоримо, те, як ми говоримо, те, як ми слухаємо співрозмовника, але перш ніж ми почнемо щось говорити, люди оцінюють нас, зустрічають, дивлячись на одяг, на зовнішній вигляд. Одяг повинен відрізнятися, він повинен бути продуманим. Наприклад: перед великою аудиторією, перед великою конференцією треба продумати одяг у більш класичному стилі. А якщо у вас якась невимушена зустріч, із декількома співрозмовниками, то можна відійти від класики», — викладач акторської майстерності та ораторського мистецтва Альона Юдіна.

Також справити враження може мова вашого тіла.

«Коли ви спілкуєтесь із незнайомою людиною, то дуже важливо транслювати свою впевненість у тому, що ви говорите. Як це зробити – зверніть увагу на свої очі, вони не повинні бігати, необхідно, аби вони були зосереджені на співрозмовнику. Також нічого не крутіть у руках, бо це відволікає від того, що ви говорите.

Тримайте поставу. Якщо ви будете сидіти згорблені, то це не транслюватиме впевненості. Підніміть плечі, розправте їх. Підборіддя має дивитися вперед, маківка – у стелю. І тоді ви матиме більш упевнений вигляд, співрозмовник вас почує краще», — викладач акторської майстерності та ораторського мистецтва Альона Юдіна.

Утім, від вашого голосу також багато залежить.

«Не нехтуйте своїм голосом, він може вам допомогти. Робіть паузи для того, щоб подумати, що робити далі, і щоб дати можливість співрозмовнику запам’ятати те, що ви сказали. Голос не повинен бути дуже тихим, але й не дуже голосним», — викладач акторської майстерності та ораторського мистецтва Альона Юдіна.

Паузи також допоможуть вам опанувати себе в разі хвилювання, наприклад, коли ви почуєте незручне запитання. Також у цьому допоможе правильна підготовка.

«Підготовка має дуже велике значення, готуйтеся, наприклад, так – читайте текст свого виступу самі собі, потім розповідайте своїми словами все це на камеру. Але користуйтеся основною камерою на телефоні, аби ви самі себе не бачили, бо це відволікає. Розповідайте, а потім дивіться на себе, робіть висновки і знову знімайте. Розкажіть тему свого виступу близьким, друзям, родичам і таким чином ви будете краще підготовлені, навіть до незручних запитань», — викладач акторської майстерності та ораторського мистецтва Альона Юдіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творчі майстер-класи, вікторини та підготовка до школи: новий проєкт для дітей і підлітків у Чернігові

Та найголовніший секрет вдалих виступів полягає ось у чому.

«Якщо людині треба навчитися, наприклад, водити автомобіль, що вона робить? Вчить правила, практикується і тільки потім може це вправно робити. Якщо треба навчитися їздити на велосипеді, що робитиме людина? Вона буде пробувати і тоді буде їздити щоразу краще та швидше. Так от, секрет гарного оратора – виступайте якомога частіше. І з кожним разом ви будете транслюватимете більше впевненості, більш розкуті жести, ви з легкістю зможете дивитися в очі будь якому незнайомцю.

Більше практики – більше успіху на публічних виступах», — викладач акторської майстерності та ораторського мистецтва Альона Юдіна.

Утім, із-поміж усіх наведених порад головними все ж залишаються віра в себе та бажання вдосконалювати свої вміння. А наполеглива праця та практика, як відомо, допомагають у будь-якій сфері.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button