Суспільство (відео)

Сесійний «фен-шуй»: Чернігів без креативної Концепції, але з абстрактною соцеконом-програмою (Відео)

Можливо, це передостання сесія міськради в цьому році, але її значення для громади Чернігова – надважливе: на порядку денному – з десяток Програм, які функціонуватимуть у місті не один рік. Міський голова Владислав Атрошенко перед голосування задобрює депутатів компліментами.

«От наскільки мудрі, красиві, всім добра, здоров’я», — говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Програма соціально-економічного розвитку, яку після масштабної дискусії затвердили депутати, обіцяє Чернігову перспективний 2018 рік. Документ складається з 4-х стратегічних цілей. У них йдеться про інновації, конкурентоспроможність, туризм, комфорт, безпеку Чернігова. Все начебто красиво, втім, депутати назвали стратегічний документ надто абстрактним і не зовсім реальним для нашого міста.

«Я вважаю, що програму соцекономрозвитку треба ще доопрацьовувати і припрацьовувати з депутатами, щоб вона виконувалася і там прописувалися конкретні речі», — заначає депутат Чернігівської міської ради(ДемАльянс) Ярослав Ковтун.

«На жаль, станом на сьогодні це більше декларація. У нас немає такого поняття у місті, як виконання програми, внесення змін до неї. Там нема нічого поганого, але й гарного там не так багато, як хотілося би», зауважує депутат Чернігівської міської ради (Наш край) Віктор Бистров.

Згідно з цією програмою наступного року мали б розробляти Концепцію міста Чернігова, утім, депутати цей пункт документа виключили, адже місто ще не готове братися за цю справу. А відтак, Чернігів ще цілий рік житиме без креативного проекту розвитку.

«Концепція розвитку міста має  бути. Її повинні створити і затвердити, і вже потім реалізовувати. Але, як виявляється, у тих, хто має її створювати, багато інших важливіших питань», — відмічає депутат Чернігівської міської ради (ДемАльянс) Ярослав Ковтун.

На сесії викликала дискусію ще одна міська програма – «Безпечне місто Чернігів на 2018-2020 роки». Її вартість на три наступні роки – понад 42 мільйони гривень із міського бюджету. З частини цих коштів місто закуповуватиме камери спостереження – по 100 штук на рік. Дехто з обранців засумнівався, чи потрібні вони місту. Все ж таки програму прийняли.

«Я впевнений на 100%, що вона працювати буде, зменшить злочинність і допомагатиме розкривати злочини», — говорить депутат Чернігівської міської ради (ПББ) В’ячеслав Летута.

Не обійшлося на сесії і без особливих настанов від міського голови. Владислав Атрошенко забажав, аби гімн Чернігова співали разом усі депутати. А тому в кожного на столі лежав роздрукований текст.

«Ми спільно співатимемо гімн Чернігова і спільно будемо далі працювати. Це за фен-шуй», — відмічає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 Чи була 25-та сесія феншуйною – однозначно покаже наступний рік. На порядку денному – прийняття головного фінансового документа міста – бюджету-2018. На розвиток обласного центру заплановано понад 3 мільярди гривень.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button