Суспільство (відео)

Сесія на «карантині»: через обласну раду хотіли прокласти дорогу до багатоповерхівок (Відео)

Чергова обласна сесія знову пройшла в масках. Це не завадило жвавим дискусіям. Перше важливе питання – виділення коштів на обладнання для високодозної хіміотерапії. Звернулися батьки дітей, хворих на онкологію.

«Звертаюсь до вас… відкрити це відділення, тому що багато дітей тяжкохворих і потрібна допомога»,- Юрій Радченко, батько дитини, яка потребує допомоги.

Одним із найцікавіших питань стало «виділення» землі… на території, де розташована сама обласна рада. Сусідні новобудови хотіли влаштувати собі на цій території заїзд.

«Чому будується житловий будинок і водночас не планується в процесі будівництва паркінгова зона або підземний паркінг. Чому навздогін територією обласної ради. Має проходити сервітут»,- Ольга Чередник, депутат Чернігівської обласної ради.

Сервітут фактично означає, що територією обласної ради постійно їздитимуть автомобілі й тут паркуватимуться. Рішення не підтримали. Серед важливого – сесія дала добро на встановлення тарифів на медичні послуги, адже держава цього питання не врегулювала.

«Поки це там не врегульоване, хочу, щоб врегулювали на рівні області, бо є дрібні питання, що не підпадають в оплату»,- Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

Серед цікавого – під час голосування в обласних обранців виникли питання стосовно законності прийнятих ними рішень. Адже багато з них ухвалювали меншістю.

«Дати юридичну оцінку нашому голосуванню, якщо зареєстровані 43 депутати облради, голосує менше половини, і рішення вважається правочинним»,- Сергій Журман, депутат Чернігівської обласної ради.

Крім зазначеного, депутати заслухали та прийняли інформацію від обласних прокурора області та начальника управління охорони здоров’я.

Сесію так і не завершили. Втомилися і вирішили перенести.

«Про дату продовження повідомимо вам упродовж тижня»,- Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Орієнтовно через тиждень планується продовжити 23-тю сесію Чернігівської обласної ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button