Суспільство (відео)

Масани, Бобровиця, Рокоссовського та інші мікрорайони Чернігова дізнаються свою історію (Відео)

Туристичному сезону в Чернігові бути. Цьому не завадить навіть коронавірус. Проте його формат пандемія змінила. Проведення масштабних заходів у місті не планується.

«Тенденція до того, що туристи вибирають собі для подорожей маленькі міста. Вони подорожують або маленькими групами, родинами, або індивідуально», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Наразі турист намагається покинути великі міста та побачити щось нове. Розкрити Чернігів по-новому – саме над цим цьогоріч працюватимуть у Туристичному центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кіптівській громаді підтримують розвиток сільських бібліотек і туризму

«Ми будемо показувати не попсові об’єкти, а те, що ховалося, те, що сьогодні здавалося закритим. Але тим не менше заслуговує на увагу наших гостей», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Оскільки багато людей самостійно планують подорожі, то зараз максимально наповнюється так званий аудіогід.

«Аудіогід – це найцікавіші та найстаріші об’єкти, що цікаві нашому гостю. Це об’єкти на Дитинці, зараз ми додаємо Болдину гору та плануємо розширити територію Ялівщини. Взагалі в нас завдання цього року – показати Ялівщину як ще один об’єкт, який варто відвідувати», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залучити інвестиції музикою: чернігівці розробили проєкт, що сприятиме розвитку туризму в місті (Відео)

Також планують проводити екскурсії мікрорайонами Чернігова.

«Це буде Бобровиця, це будуть Масани, це мікрорайон Рокоссовського. Тому що кожен із цих мікрорайонів мав свою історію», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Згодом презентують довідник історії мікрорайонів міста.

Серед стандартних атмосферних, немасових заходів будуть культурно-просвітницький проєкт «ЧАС», АРТ-авеню, виступи вуличних музикантів тощо.

До речі, оскільки Чернігівщина в «помаранчевій» зоні, то вже дозволено проведення різноманітних екскурсій.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button