Суспільство (відео)

Сезон самогубств: кількість жертв у Чернігові стрімко зростає (Відео)

У Чернігові збільшилася кількість самогубців. Від початку року поліцейські зареєстрували двадцять фактів доведення до суїциду. За тринадцятьма уже встановили винних.

В один день і майже в один час у різних кутках міста двоє чоловіків із різницею у віці в чотири роки намагалися скоїти самогубство. 48-річного чернігівця з простреленим животом поліцейські знайшли на околиці Чернігова. До лікарні доставили ще притомним. Слідчим чоловік устиг повідомити, що намагався застрелити себе з власної мисливської рушниці через конфлікт із родичами.

«До Чернігівського відділу поліції надійшла заява від мешканки обласного центру про те, що її чоловік, 1969 року народження, на власному автомобілі поїхав у невідомому напрямку. Потім його знайшли неподалік села Чернігівського району. З вогнепальним пораненням живота», — речник чернігівської міської поліції Наталія Човпило.

За добу він помер у реанімації другої міської лікарні. Того ж дня ще одного самогубцю рятував патрульний Віталій Копистко. Згадує, що повідомлення про намір суїциду надіслав охоронець складських приміщень однієї приватної фірми. 44-річний чоловік намагався повіситися на шнурках із власних кросівок.

«На шиї вже був слід від мотузки. Почали розмовляти – і він розповів, що у нього сімейні проблеми, не вбачає сенсу жити, тож вирішив так закінчити своє життя», — інспектор патрульної поліції Віталій Копистко.

Чоловіка вдалося врятувати. Його шпиталізували до міської лікарні. Спілкуватися з журналістами він категорично відмовляється. З ним нині працюють психологи. Олександр Фіалковський з’ясовує причину такої поведінки чоловіка.

«Здебільшого суїцид скоюють у момент зміненої свідомості. Це може бути психіатрична патологія або інтоксикація – наркотична чи алкогольна. І людина ухвалює раціональне рішення, яке їй здається можливим», — психолог Олександр Фіалковський.

Зазвичай психологи радять рідним бути уважними одне до одного. Якщо людина реально готується до суїциду – роздає цінні речі та прощається з друзями – варто вмовити її звернутися до психолога. Гірше, коли самогубство імпульсивне. Його передбачити неможливо.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button