Суспільство (відео)

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Чернігові відбувся благодійний забіг (Відео)

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України» – назва благодійного забігу, який щороку проводять у містах Україні. Цьогоріч Чернігів бігтиме вже вчетверте.

Перед забігом кожен учасник реєструється та визначається, в пам’ять про якого Героя він бігтиме.

«29 серпня буде День вшанування загиблих захисників України, нашої свободи. І саме цей захід є виявом нашої поваги до загиблих, тобто захід називається «Шаную воїнів. Біжу за Героїв України». Дистанції в нас – 1 кілометр для дітей, і далі 3, 6 і 9. Це одне коло, два або три. Люди скільки можуть, стільки і біжать», — Оксана Петренко – головний спеціаліст Міністерства у справах ветеранів у Чернігівській області.

Цей забіг – не конкурсний. Його основна мета – не встановити переможця, а віддати шану полеглим Героям. Серед учасників жодних обмежень – біжать усі, адже добра справа не поділяється за віком, гендером чи статусом.

«Тому що мені подобається біг. Я хочу підтримати Героїв, які померли за нашу батьківщину. Та зробити щось на підтримку України», — Іван Кулаков – учасник забігу.

«Так сталося, що я випадково дізналася про цей забіг. І вирішила взяти участь і пробігти за невідому мені людину. Як вияв шани захисникам і воїнам України», — Марія Обиденна – учасниця марафону.

У кожного учасника – власний мотив для участі. Хтось своїм вчинком вшановує пам’ять Героя, із яким особисто не був знайомим, як наприклад, юна Карина, яка сьогодні бігла за невідомого їй воїна.

«Відчуття те, що я віддала шану цьому чоловіку, який, на жаль, помер на фронті», — Карина Асауленко – учасниця забігу.

Та серед учасників багато і тих, хто біжить у пам’ять про рідних людей. Пані Марина сьогоднішній пробіг присвятила сину.

«Я залишилася сама. Друзі завжди бігали за нього, тому всі воюють. Хто як не я?», — Марина Чередніченко – учасниця забігу.

Хто як не ми, пам’ятатиме та шануватиме Героїв, які віддали своє життя за нас? І хто як не ми берегтиме та допомагатиме тим, хто зараз захищає нас на фронті?

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button