Суспільство (відео)

Щастя людини полягає у шануванні своїх батьків, — отець Роман (Відео)

У житті дитини батько і мати займають дуже велике місце.

В її очах батьки виступають як джерело підтримки. Але стосунки між цими близькими людьми – батьками та їхніми дітьми – не завжди складаються просто.

Правильні стосунки між батьками і дітьми. Коли треба і як правильно розповідати дітям про Бога?

— У десяти заповідях Божих є одна із десяти, що наказує: «шануй батька твого, матір твою, добре тобі буде і довго будеш жити на землі». Ось у чому полягає щастя людини – у шануванні своїх батьків, тоді людині буде добре і тоді довго вона житиме на землі.

Розповідати дітям про Бога, я сказав би, не треба, треба жити самому так, щоб наші справи, наше життя нашим дітям розповідали про Бога. Ми часто виховуємо дітей, хочемо їм щось довести, хочемо їм щось розказати, але самі не виконуємо нічого з того, про що кажемо дітям.

У сучасному житті є велика проблема – недовіра батьків до дітей, дітей до батьків, тому що мало спілкування. Спілкування дітям замінює комп’ютер, інтернет, батькам – телебачення. І є час на працю, є час, щоб у домі було чисто, сухо, тепло, зварена їжа, але немає часу, щоб сісти і разом поспілкуватися. Ми дуже часто зосереджуємо свою увагу на матеріальному, забуваючи про духовне, але якщо немає духовного, то й матеріальне не приносить радості.

Правильні стосунки між батьками і дітьми не так часто можна зустріти в наші дні. Тому важливо з раннього віку батькам будувати правильні стосунки зі своїми дітьми.

Ще статті по темі

Back to top button