Суспільство (відео)

«Щось у верхах не спрацювало», – п’ятитисячну допомогу породіллям принесуть додому (Відео)

Першовересневий сюрприз для новонароджених та їхніх родин не вдався. Розрекламований «пакунок малюка» на сьогодні залишається обіцянкою, що от-от збудеться. Численний апарат чиновників і фахівців управління Організації Об’єднаних націй в Україні, готуючи проект, не змогли реалізувати його вчасно.

«Дійсно наразі в наявності в нашому пологовому будинку пакунка малюка немає, але нехай ті жінки, які народили з 1 вересня, не переживають, бо нам обіцяють ці пакунки дати, всі вони їх отримають, але трішки із запізненням. Це пов’язано… Хтозна, з чим пов’язано. Щось там у верхах не спрацювало вчасно», — говорить Ольга Стоцька, завідувач відділення чернігівського пологового будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пакунок малюка: породіллі Чернігівщини отримають презент від держави

Проте вихід знайти можна завжди. Якщо не встигаєш – зміни правила гри. І за кілька днів до початку урочистих вручень пакунків до постанови Кабінету Міністрів, яка регулює видачу допомоги, ці зміни було внесено.

«Запровадження допомоги «пакунок малюка» буде здійснюватись з 1 вересня, але протягом 30 днів. Планується на сьогодні доправлення з 10-го вересня. Перший транш. Зараз розроблений механізм, який забезпечить доставку усім мамам, які народили з 1 вересня», — розповідає Інна Снегірьова, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

У департаменті соцзахисту запевняють: якщо пакунка не буде на момент виписки породіллі, вона ще в пологовому пише заяву з проханням надати його за місцем проживання, вказуючи свої контактні дані. Далі протягом 30 днів соціальні служби доставлятимуть ці пакунки додому абсолютно безкоштовно. Щодо причин затримок, то їх пов’язують із внесенням якихось коректив до угод, згідно з якими буде надаватись допомога новонародженим.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button