Суспільство (відео)

«Сильні духом»: у Чернігові відбулась інклюзивна олімпіада (Відео)

У дворі чернігівського центру реабілітації «Інтеграція» людно – тут триває спартакіада «Сильні духом» серед людей з обмеженими можливостями. Учасники змагаються за першість у трьох видах спорту, що вже стали традиційними під час проведення заходу.

«ГО «Інтеграція» відкрила уже десяту, ювілейну, спартакіаду «Сильні духом», із таких видів спорту, як боча, дартс, корнхол. Боча в нас командний вид спорту, дартс і корнхол – поодинокий вид», — Ярослав Рябченко – в. о. голови ГО «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Інтеграція».

Спартакіада об’єднала понад 20 учасників різного віку та статі. Серед них жителі Чернігова, а також ті, хто проживає в інших населених пунктах нашої області. Цього дня вони тут, аби вже традиційно весело провести день у компанії друзів, в атмосфері спортивного запалу.  

«Вік учасників – від 16 і вище, і до 45. Діляться на категорії, є в нас візочники та ходячі», — Ярослав Рябченко – в. о. голови ГО «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Інтеграція».

Володимир Бобок, аби взяти участь у спартакіаді, до Чернігова приїхав з Городнянского району. Для нього цей захід – щорічна традиція, яку він з радістю та бажанням підтримує, адже спорт уже давно став значною частиною його життя. Разом із цим це ще й змога зустрітись із хорошими друзями, спілкування з якими бракує в щоденній рутині.

«Тут найближчі друзі, знайомі. Є запал позмагатися і посприяти атмосфері свята.  ід час воєнних дій усіх розкидало по світу, розїхалися… Тому ось зараз це чудова можливість поспілкуватися, побачитись і нарешті побути в колі своїх знайомих», — Володимир Бобок – член ГО «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Інтеграція».

Ще один учасник спартакіади – Дмитро Бруй, він проживає в Чернігові, та кожного четверга відвідує «Інтеграцію», аби виконати необхідні йому реабілітаційні вправи. В спартакіаді чоловік бере участь від самого заснування змагань.

«Це така подія… У цьому змаганні я завжди до повномасштабного вторгнення брав участь. Це мене надихає жити далі», — Дмитро Бруй – член ГО «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Інтеграція».

А після завершення спартакіади переможців чекають призи від партнерів «Інтеграції», а також медалі та грамоти, що нагадуватимуть учасникам про ювілейну 10-ту зустріч із друзями, з якими їх об’єднала любов до спорту та життя, попри всі надскладні виклики.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button