Суспільство (відео)

Ситуація з ковідом у школах і садочках Чернігова та група ризику «Омікрона»: в мерії розповіли про перебіг пандемії (Відео)

Ковід іде на спад, проте показники госпіталізації, захворюваності та потреби в кисні залишаються високими. Особливо, якщо порівнювати з торішнім лютим.

«Якщо порівнювати відповідні періоди року 2022-го та 2021-го, то можна сказати, що цей лютий значно гірший, ніж лютий попереднього року. Так, кількість госпіталізованих 5695 проти 301-ї особи. Та сама статистика спостерігається і щодо кількості госпіталізованих, і щодо тих, хто отримує кисневу підтримку»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

За словами Владислава Кухаря під час ранкової наради в мерії, хоча штам коронавірусу «Омікрон» і характеризується легшою формою перебігу, проте загроза від нього для окремих груп населення все ще висока, через це залишається велика потреба в кисневій підтримці.

«До нас на лікування надходить більша кількість людей похилого віку, які мають велику кількість супутніх захворювань, у них тяжчий перебіг хвороби у зв’язку з віком й ослабленим імунітетом»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з пандемією в Чернігові змінилася

Продовжують хворіти порівняно багато дітей.

«На сьогодні 84 дитини хворіють, 70 із них перебувають удома і 14 в умовах стаціонару»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

«На самоізоляції на сьогодні – 7 груп у різних садочках. Повністю призупинено освітній процес у двох закладах – №26 і №45. Що стосується ЗОШ, то кожен заклад визначається щодо режиму, в якому працювати. Станом на сьогодні повністю зупинено навчальний процес тільки в одному навчальному закладі. Це школа №16. Залежно від виявлення захворювань, точково класи йдуть на самоізоляцію. На сьогодні 5 класів на самоізоляції.  Загальний відсоток дітей, відсутніх через хворобу, – 11.8. Фактично є тенденція до зменшення»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Загалом минулий тиждень показав тенденцію до стабілізації ситуації із захворюваністю.

«Зменшення кількості захворілих за минулий тиждень. Але наразі цифри залишаються доволі високими. Припинилося зростання і спостерігається спад. Таким чином, перших ознак стабілізації Україна досягла на тиждень раніше, ніж це очікувалося попередньо»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Водночас медики говорять про низькі показники вакцинації, що є єдиним способом захиститися від важких наслідків ковіду в цій чи в подальших хвилях пандемії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button