Суспільство (відео)

Ситуація з опаленням та відновлення постраждалих будинків: головне з наради Чернігівської міськради (Відео)

Минулого тижня в Чернігові розпочався опалювальний сезон. Проте не скрізь. Чотири будинки в Чернігові, які обслуговує комунальне товариство «ТЕЦ», станом на ранок 24 жовтня залишаються без опалення.

«На сьогодні з 595 не включено в нас чотири будинки. Один будинок – це технічні проблеми з самим будинком, які до кінця дня мають бути вирішені. І три будинки – це вирішуємо. Якийсь цегельний завод, що знаходиться в стані банкрутства, там 400 м теплової мережі. Я так розумію, що ця теплова мережа знаходиться на балансі цього підприємства і необхідно виконати ремонтні роботи безпосередньо на території цього підприємства. Це три будинки, район від Шерстянки до Подусівки», — голова правління АТ «ОТКЕ» Олексій Щербина.

У квітні цього року гаряче водопостачання для абонентів Чернігівської ТЕЦ було призупинено. Наразі 90% цих абонентів уже забезпечені гарячим водопостачанням, решта 10%, за словами керівника ОТКЕ Олексія Щербини, матимуть гарячу воду до кінця цього тижня. Змінювати тарифи на опалення для населення не збираються.

«Тариф для населення залишатиметься той, що ми будемо застосовувати до споживачів серед населення на рівні того, що застосовувався до 24.02.2022 року», — голова правління АТ «ОТКЕ» Олексій Щербина.

Не менш важливим питанням залишається відновлення будинків, які постраждали під час ракетного удару 19 серпня. Стан їх відновлення було обговорено на щотижневій нараді.

«Згідно з графіком, до кінця місяця плануємо накрити металом. Я повторюсь. Гідробар’єром все накрили для унеможливлення потрапляння опадів. Максимально підрядники все закривають, щоб не було незручностей для мешканців, і паралельно ведуть накриття безпосередньо покрівель», — заступник начальника управління ЖКГ Чернігівської міської ради Євгеній Дейнеко.

У грудні планують відкрити відремонтовану дорогу по вулиці Любецькій до вулиці Широкої.

«По Любецькій ведуться роботи, як і планувалося. За графіком йдемо. Всі земляні вже майже завершені, залишилося те, що не на проїжджій частині, за проїжджою частиною, по зливовій каналізації там зробити. І загалом відновлюємо дорожнє покриття». — заступник начальника управління ЖКГ Чернігівської міської ради Євгеній Дейнеко.

Уже цього тижня планують заселення людей у модульні будинки, що встановлені на вулиці Володимира Дрозда. Відповідне розпорядження, за словами виконувача обов’язків чернігівського міського голови Олександра Ломако, ухвалять найближчим днями.

«Цього тижня ми плануємо вже розселяти людей. Там були питання, що Червоний хрест дав цифри, які не збігалися. Вони визнали, що це помилка. Ну, це юридично-технічні питання. Вони загалом чернігівцям не потрібні. Але вчора до кінця дня мали з’ясувати цю різницю. Там вона невелика була – 200 тис. грн. Для того, щоб ми могли це взяти на баланс», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Замість відновлення тролейбусної лінії в мікрорайон Подусівка наступного року в Чернігові планують запустити електробуси або ж тролейбуси з автономним запасом ходу.

«Це втричі дешевше. Плюс якщо перебої з електроенергією, він доїде, він не зупиниться посеред дороги. Він хоча б до зупинки, або до кінцевої, або до депо доїде, якщо вимкнулася електроенергія. І плюс там наступним етапом можна буде Шерстянку розглядати», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Чи будуть вирішені важливі питання, обговорені на щотижневій нараді, у визначений термін, дізнаємося пізніше.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button