Суспільство (відео)

Як війна поєднала дві долі: романтична історія лягла в основу фільму про війну (Відео)

«Вона мій командир. Тут двох думок бути не може. Тут якщо що, то догана і все. Вперед. Так що я не ризикую», — Сергій Онищук, «Мел», військовий.

Так з усмішкою про свою кохану дружину – командира роти Надію – говорить Сергій Онищук. Ще до початку повномасштабного вторгнення вони не знали про існування одне одного. Проте 2022 рік і селище Козелець змінили їхнє життя.

«Це вже був травень місяць, я у своєму селі вже очолювала тероборону і прийшли військові ЗСУ, мені треба було їх десь розмістити. Я їду на своїй цивільній машині та звертаю увагу на те, що з’явилися на моїй території десь два військові авто і десь чоловік 8 чи 10 військових, на той час ми з ТРО очікували і ДРГ, і різне могло бути. По зброю в мене не було часу їхати, я так здала назад і повернула в бік цих авто. Під’їжджаю до них і питаю: «Що ви тут робите?», — Надія Онищук, «Акула», військова.

Тоді пара і познайомилася. А пізніше історія їхнього кохання стала однією з сюжетних ліній фільму «Козелеччина – край романтиків».

«Я як командир взводу відповідав за захисні позиції на території Надії. Так і познайомилися. Потім зійшлися», — Сергій Онищук, «Мел», військовий.

«Я робила те, що необхідне, чим могла допомагала хлопцям, і харчування треба було налагодить, і розташування їм десь зробити, і решту таких питань повсякденних», — Надія Онищук, «Акула», військова.

Надія Онищук стала на службу ще в 2016 році. Жінка розповідає, що весь цей час була напружена ситуація, проте про повномасштабне вторгнення не говорили.

«Десь у душі все одно хотілось вірити, що, можливо, цього не станеться. Але, як показав наш досвід гіркий, такому сусіду віри немає і не може бути», — Надія Онищук, «Акула», військова.

«Розпочалося повномасштабне, пішов у ЗСУ. Мама мені завжди казала, що в мене мізків нема. Тому поставили мене командиром. Дали мені 30 діточок під командування. Якось так. Спочатку погралися тут, на території Чернігівської області, Київської, потім «нуль». Рік побули на «нулі» в Донецькій області. Потім Авдіївка, Бердичі, Степове. Потім поранення, потім лікування», — Сергій Онищук, «Мел», військовий.

Попри воєнні перешкоди, поранення, Сергій після лікування збирається повертатися на захист країни. Надія продовжує службу. Ця пара навіть у війну, перебуваючи в найгарячіших точках, знайшла своє кохання та продовжує шукати позитив, аби жити зараз.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button