Суспільство (відео)

Сіверські вікінги влаштували бої у Чернігові (Відео)

Фестиваль середньовічної культури та історичного фехтування «Сіверські вікінги» розпочався у Чернігові на березі Десни вже в четвертий раз. Атмосфера заходу повністю передавала середньовічну культуру завдяки колоритним учасникам заходу. Адже тут можна  побачити і лучників, і середньовічних ковалів, і звичайно лицарів у повній амуніції, які з усім завзяттям вправляються в протистоянні на мечах.

«Є одиночні номінації, де потрібно бити зброєю і зараховуються лише такі удари. І є групові номінації – масові бої – 5 на 5, 12 на 12, 21 на 21. Там до падіння суперника. Перемагає та команда, я якій більше людей втрималось на ногах», — розповідає голова клубу історичної реконструкції «Рітер» (Харків) Сергій Клочко.

Поринути в дух середньовіччя, побачити як оживає наше минуле в лицарських обладунках, наблизити нас до історії та познайомити з тогочасними звичаями та майстерністю умільців — головна мета заходу.

«Людина повинна бути ближче до історії. Ярмарка прекрасна тим, що тут представлена майстерність людей. А саме те, що роблять люди руками», — переконана організатор ярмарку фестивалю Катерина Губко.

Сьогодні в  одному місці зібралися стилізовані бійці з усіх видів тогочасних засобів військового вміння. Відвідувачі змогли ознайомитись не тільки з умільцями меча, а й послідкувати та безпосередньо перевірити свою вправність в поводженні з луком та метанні ножів.

«Ніж — це самий перший друг людини. Собака, познайомившись з людиною із ножем, вирішила, що з людиною краще дружити. По перше, розвиває окомір.  По-друге, розвиває координацію рухів. Хороша розминка для рук і спини», — зазначає організатор метання ножів (Вінницька область) Роман Поворознюк.

Атмосфера заходу повністю передавала часи Середньовіччя. Правда, її трішки зіпсували своєрідні колісниці теперішніх «вікінгів», які вмостили їх прямісінько серед табору.

Загалом фестиваль триватиме два дні і вкотре підтвердить, що наша сіверська земля може достойно приймати традиції сучасних скандинавських воїнів. А спеціально для глядачів ЧЕline з табору вікінгів з ними привітався ворон середньовічної чаклунки.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button