Суспільство (відео)

Скандальна нерухомість: у Чернігові посварилися активісти та чиновники (Відео)

Старенькі будівлі та автостоянка на Бєлова, 11, що належать басейновому управлінню водних ресурсів, стали об’єктом розбрату. Кілька громадських організацій орендують тут приміщення та стоянку. Кажуть, договір вони уклали з Фондом держмайна, який розпоряджається цією нерухомістю.

Нещодавно в одній із будівель активісти відкрили їдальню для малозабезпечених. А стоянка, хоч і платна, але нею безкоштовно користуються учасники АТО й інваліди.

«40 учасників АТО та інвалідів стоять на цій стоянці», — керівник ГО «Об’єднання інвалідів «Першоцвіт» Олександр Шевель.

«У нас було відкриття фонду, де надаємо допомогу нужденним, годуємо, допомагаємо різними способами», — керівник ГО «Інвалідів праці, потерпілих на виробництві та козацтва» Роман Дрозд.

Активісти переконують, що приміщення підтримують у належному стані. Навіть ремонти зробили. Та нещодавно тимчасовий виконувач обов’язків начальника басейнового управління Наталія Грудницька без попередження провела перевірку. Після чого звернулася до Фонду держмайна щодо розірвання договору оренди з кількома громадськими організаціями. Мовляв, орендарі використовують приміщення не за призначенням. Після цього й почалося протистояння між чиновницею та активістами.

«У будівлі лабораторія, є хімічні елементи, гази. І в цьому ж приміщенні їдять люди. Ми не заперечуємо проти благодійності. Це майно ви взяли під офіс», — т.в.о начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Наталія Грудницька.

Громадські активісти вбачають у діях Наталії Грудницької ознаки зловживання службовим становищем. Бо вона, на їхню думку, тисне на них. Припускають, що це помста колишнього керівника Нагалюка, якого звільнили після оприлюднення активістами фактів корупції.

«От зараз пані Грудницька показує наслідки такої помсти. Вона кричить про шахраїв, рейдерів, а з Фонду держмайна до нас претензій немає», — юрист Сергій Нестеренко.

Наталія Грудницька заперечує звинувачення і причетність до пана Нагалюка. Каже, він їй зовсім не родич. Вона просто виконує свої обов’язки і стежить за цілісністю майна басейнового управління. А громадські активісти самі винні в тому, що басейнове управління ініціює розірвання договору оренди, бо поводяться вони нахабно і псують майно. Через що вона вже неодноразово зверталася до правоохоронних органів.

«Вони вважають себе господарями. Це все їхнє. Але це захоплення державного майна і ми будемо робити все, щоб цього не сталося. Будемо звертатися до прокуратури, суду», — т.в.о начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Наталія Грудницька.

Обопільними звинуваченнями сторони конфлікту навряд чи обмежаться. Вважають, що доведеться йти до суду, аби там доводити свою правоту.

Журналіст: Юрій Михуля
Оператори: Сергій Бутько, Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button