Суспільство (відео)

Скандальна реконструкція: активісти нарікають на абсурдні рішення міської влади (Відео)

Громадські слухання стосовно реконструкції двох візитівок нашого міста – Валу та Алеї Героїв – пройдуть 8 грудня в приміщенні Деснянської районної в місті ради. Таке розпорядження, зважаючи на критику громади, підписав мер Владислав Атрошенко. Серед планів владців нічого нового – знову фонтани. Все було б добре, але…

«По Алеї Героїв проект уже затверджений фактично, роботи вже почалися, а тепер ми починаємо обговорення. Так само і з Валом вийшло. Проект уже був розроблений, витратили близько 600 тисяч гривень на розробку, погодили з Міністерством культури, а тепер ми його будемо обговорювати та змінювати», — розповідає голова громадської організації ЧОЦ «Ініціатива» Павло Пущенко.

Тобто, за словами громадських активістів, усе зробили, а тепер хочуть радитись, як робити. І при цьому першими ініціювали громадські слухання саме активісти, а міський голова зіграв на випередження неминучого.

«Ми збирали підписи, щоб депутати міської ради ініціювали звернення до міського голови. Це є в положенні про громадські слухання», — продовжує голова громадської організації ЧОЦ «Ініціатива» Павло Пущенко.

Такі громадські слухання стануть новацією для міста, адже досі влада обирала зовсім інший шлях вирішення таких питань.

«Практика в місті така: проектно-кошторисна документація виготовляється і проходить експертне затвердження вже після самих будівельних робіт», — відзначає громадський активіст Олександр Гашпар.

«Зараз проходить реконструкція, але достеменно відомо, що проектної документації на будівництво цих фонтанів немає», зауважує громадський активіст Олександр Гашпар.

«Історична частина міста змінюється, і в Чернігові, на жаль, протягом останніх років склалася практика, що будь-яке рішення про зміну, реконструкцію, ремонт у центральній частині міста ухвалюють у дуже вузькому колі. Щонайбільше залучається містобудівна рада», — говорить голова громадської організації ЧОЦ «Ініціатива» Павло Пущенко.

На сьогодні той проект реконструкцій, які, за словами активістів, фактично насправді є капітальним ремонтом, прихований від публічності. Старі фонтани вже викорчувані, а про нові, які почнуть будувати в квітні, нічого не відомо.

«Ніхто не знає суми. Якщо проводять громадські обговорення, то громадськість повинна бачити, що буде обговорюватись», — наголошує громадський активіст Олександр Гашпар.

До речі, цікаво, що до бюджету міста на наступний рік на реконструкцію Валу не закладають жодної копійки. Самі ж чиновники на запити громадськості оперативно реагувати не навчилися. Реконструктори Алеї Героїв і Валу, відповідно, управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, мабуть, через зайнятість на зв’язок із журналістами не вийшли. Керівник управління архітектури також відклав пояснення на інший день. У невіданні перебуває навіть прес-служба наших комунальників. Тому, коли влада дозріє до пояснень закидів громадськості, ми обов’язково покажемо це в наступних сюжетах.

 Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Ну глупости это все. Хуже от того, что есть быть не может. Хотят обсуждение, люди, которые мало что в этом понимают. К врачу же никто не идёт со своими обсуждениями. Хотелось бы узнать, что выше указанные активисты сделали полезного за свою жизнь. Только и получается, что»баба яга против».

  2. То что за пару лет сделалось в городе, не делалось всеми попередниками за 25, вместе взятыми. И если все обсуждать и погоджувать-никогда ничего не начнётся!!!

  3. хочется спросить у водителя, а куда уходили налоги при попередниках из Чернигова и сколько оставалось городу? и сколько сейчас налогов остается в городе после децентрализации? знаете?

  4. Знаю. Но, не уверен что попередники смогли что то толковое сделать. Можно было бы всякими проектами и болтотовней заниматься и ничего не строить и ремонтировать. А так в все видно. А госудаству(Киеву) все эти работы не выгодны, т.к. если деньги города не освоить, в конце года их нужно передать в бюджет Украины, а там им «применение» найдут.

  5. популизм. что такое бюджет города, области, страны, Киева? ориентировочные цифры? будут поступления или не будут…а перенести если есть деньги, то можно и на следующий год, а если денег нет, то казначейство не пропустит платежи и само перенесет на бюджет следующего года. (типа заставит пропихнуть), а на счет попередников, так у нас везде и во всем виноваты попередники.

  6. год-два и денежки закончаться, так как нечем платить пенсии и зп

Back to top button