Суспільство (відео)

Смертельна гра в соціальних мережах: хто з чернігівців у грі (Відео)

13 тисяч українців зареєстровані в смертельних спільнотах. Нова гра для підлітків «Синій кит» активно шириться соцмережами. Наразі кіберполіція оприлюднила список учасників цієї спільноти.

 «Нещодавно співробітники кіберполіції виявили таку групу до самогубства», – інспектор чернігівського відділу протидії кіберзлочинам Анастасія Дашковська.

Щоб стати учасником «Синього кита», треба оприлюднити в спільності свої дані та місце проживання. Олена Бровко звернула увагу, що її десятирічна донька з подругою знімають на телефон кімнату. Це й насторожило жінку.

«Нащо знімаєте? А вони кажуть: нас попросили. Хто попросив? 01:06 про маму-тата питали», — мама Олена Бровко.

Тепер Олена на всі гаджети своєї доньки поставила функцію батьківського контролю. А доньку привчила додавати до списку друзів лише реальних знайомих. Приділяти більше уваги власним дітям радять і кіберполіцейські. Вони відстежили акаунти учасників ризикових спільнот і помітили, що всі вони – в перехідному підлітковому віці.

 «Останнім завданням або квестом є онлайн-трансляція суїциду в соціальних мережах», – інспектор чернігівського відділу протидії кіберзлочинам Анастасія Дашковська.

Щоправда, чернігівці в «Синього кита» не вірять і розповідають про ще одну дивну гру місцевих школярів.

— Сидять на уроці, себе руками душать є у школах.

-Це такий піар-хід. Щоб кіберполіція отримала закордонні кошти.

— Негативно ставлюсь. Як це дівчата молоді стрибати

Утім, працівники кіберполіції уже з’ясували, хто адмініструє смертельні спільноти в соцмережах. Поки що вони не розголошують імен, але натякають, що адміністратори не українці.

Ще статті по темі

Back to top button