Суспільство (відео)

Цього літа на Чернігівщині планують проводити активну роботу з молоддю (Відео)

Жорсткі карантинні обмеження скасували й обласний Молодіжний центр повернувся до роботи у звичайному режимі. На це літо вже запланували низку заходів для молоді. Зокрема тренінги, лекційні заходи, кар´єрне консультування та багато іншого. Планують працювати і в громадах.

«Ми розуміємо, що треба працювати з громадами… і просування бренду молодіжної роботи, лінія розвитку молодіжної інфраструктури. Зокрема ми говоримо про місце, про людей, які там працюють, про наповнення. Тому що робота з молоддю – це не про пуфики, а про ті меседжі, які є головними, за якими працюють і Молодіжний центр, і взагалі молодіжні простори України. І це дуже важливо для розвитку самого регіону», — Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етносвято в центрі Чернігова: “KalyNOVI” доводитиме, що українська культура модна та сучасна (Відео)

Наприклад, Ірина Сімонова розповіла, що цього літа планують провести заходи з національно-патріотичного виховання в Любечі.

«Будуть такі собі «Любецькі зустрічі». Любеч ми обрали тому, що там є відповідна історія. Ми надалі будемо орієнтуватися на ті громади, які готові прийняти такі заходи, тому що може бути абсолютно різна ситуація. Ми хочемо створювати комфортні умови для територіальних громад, які з нами співпрацюють. Цього року ми орієнтуємося на Любеч і Седнів, а далі будемо працювати», — Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Уже другий рік поспіль проходитиме і Форум кращих практик молодіжної роботи Чернігівської області.

«Ми збираємо кращі практики молодіжної роботи від молодіжних працівників і працівниць, від громадських організацій, молодіжних просторів, молодіжних центрів і взагалі виконкомів громад. Презентуємо їх, робимо такий собі урочистий «Оскар»-нагородження. Говоримо про ті речі, які є важливими для просування молодіжної організації в регіоні, громадах, говоримо про потреби, які стоять перед молодіжними працівниками і працівницями. Говоримо з самими громадами про просування молодіжної роботи», — Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Ірина Сімонова зазначає, що Молодіжний центр готовий ділитися досвідом із громадами. Зокрема, в межах співпраці знаходити шляхи залучення коштів, шукати ідеї та спонукати молодь до активної роботи.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button