Суспільство (відео)

Смертність на дорогах Чернігівщини зросла в рази: найнебезпечніші ділянки доріг (Відео)

Початок нового року просто шокував жахливою статистикою з доріг Чернігівщини. ДТП, загиблих і травмованих, порівняно з аналогічним місяцем минулого року, значно побільшало.

«2019-й і 2020-й рік у порівнянні. ДТП – 26 і 51. Це плюс 96%. Загинуло людей торік четверо, цього року вже 11. Травмовано 30 і 62, це плюс 107%»,- Олексій Дяговець, т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-4 аварійно-небезпечних ділянок Ічнянського району

Через сумну статистику загалом по Україні в Чернігівській облдержадміністрації зібрали координаційну раду, щоб боротися за безпеку руху.

«Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук доручив активізувати цю роботу в областях. Тому ми створили координаційну раду для активізації всіх речей, пов’язаних із безпекою руху»,- Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названі ТОП-3 аварійно-небезпечних ділянок Чернігова

Загалом засідання пройшло в озвученні статистики та даних служб, що займаються дорогами, про їхню важку боротьбу за якісне покриття.

«Освітлили вихід із Новоселівки, зробили там розумне освітлення. Автомобіль в’їжджає – світло загоряється, машина поїхала – світло згасло»,- Юрій Мартинов, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 аварійно-небезпечних ділянок Бобровицького району

«Встановлення 1100 дорожніх знаків і нанесення розмітки дорожньої на ділянках підходів до залізничних переїздів»,- Наталія Ковальчук, заступник начальника управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Сьогодні, згідно зі статистичними даними, в області налічуються три найбільш небезпечні аварійні ділянки.

«Це на трасі М-01 село Єрків, траса М-02 біля повороту на Борзну та на автодорозі Н-27 в селі Киселівка»,- Олексій Дяговець, т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 аварійно-небезпечних ділянок на дорогах Городні

За даними поліції, причини аварій у половині випадків – це небезпечна швидкість. Далі передумовами ДТП називають маневрування, кермування в нетверезому стані, виїзд на смугу зустрічного руху, недотримання дистанцій тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button