Суспільство (відео)

Як живеться чернігівцям у модульному містечку по вулиці Дрозда (Відео)

Уже приблизно два місяці минуло від моменту першого заселення чернігівців у модульні будинки по вулиці Дрозда. Коли ми вперше завітали до модульного містечка, то основною озвученою проблемою його жителів була невизначеність у питанні, чи дорого обходитимуться тут комунальні платежі, оскільки все в оселях працює від електрики. Тож ми завітали до Затишного містечка ще раз, аби дізнатися, як живеться в ньому чернігівцям і чи дійсно їхні застереження підтвердилися.

«Умови нормальні. Я загалом задоволений. Комунальні… Так, щоб сильно витрачати, нічого не витрачаєш. Щодо світла,бо все ж електрика,в мене за минулий місяць нагоріло десь 400 кіловатів», — житель модульного містечка Леонід Мудрик.

«За управління – 513 грн, а за що – невідомо. Тариф на утримання будинку з людини написано 17,656. У нас стоять батареї, як кажуть, автономне опалення. Хочеш – увімкнеш,а хочеш – вимкнеш», — жителька модульного містечка Ірина Макатель.

«Дорого. Але я вам скажу, от у мене згоріла квартира в 9-поверхівці на Мазепи.

Вигоріло все повністю, ще ніяк не нашкребемо коштів на ремонт. Грошей ніхто не давав, усе самі. Комуналки, порівняно з тим, що там, і з тим, що тут, виходить так на так. Тепло. Я тут живу з внучатами: 3 і 5 клас. Хлопчики. Опалення самі собі вмикаємо: хочемо– менше, хочемо– більше.

Проблемка була з вентиляцією, точніше, вона ще є. Проблема, як покупалися, то в мене в залі бульба в натяжній стелі. Я не знаю, як і що робити», — жителька модульного містечка Ткаченко Ірина.

Цю проблему, за словами жителів модульного містечка, пообіцяли вирішити навесні. Проте чернігівці на такі проблеми не дуже і нарікають, оскільки радіють, що тепер мають де жити. Також нещодавно на території модульного містечка побудували і дитячий майданчик.

«Дуже задоволені малявки мої, що нам оці майданчики поробили, просто на сьомому небі. У нас тут сніговики були.

Гріх жалітися. Школа тут далекувато,але маємо те, що маємо. Добре, що хоч щось маємо», — жителька модульного містечка Ткаченко Ірина.

Такі модульні будинки стали тимчасовим житлом для близько 200 чернігівців, які залишились без житла внаслідок бойових дій. Проте більшість постраждалих чернігівців і дотепер залишаються без оселі та намагаються відновити її самостійно завдяки волонтерам.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button