Суспільство (відео)

Сміттєва історія: «ноу-хау» паранормального сміттєзвалища і новий шеф (Відео)

Чернігівський полігон твердих побутових відходів, простіше сміттєзвалище на Масанах, чекають грандіозні зміни. Чернігівська влада, яка так любить будувати багато і дорого, невдовзі може дістатися й околиці Масанів. Приводом для цього стала пожежа на сміттєзвалищі й ініціатива не так давно призначеного керівника комунального АТП-2528 Руслана Волока.

«Начальник АТП Руслан Валерійович звернувся до мене і Владислава Анатолійовича, щоб у подальшому не було таких випадків. Ви ж знаєте, що там було займання. Визначили, що то був підпал. МНС сказало, що це був підпал», — розповідає заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

Дивно, але поліція вважає, що справжня причина пожежі на сміттєзвалищі – самозаймання.

«У рамках кримінального провадження здійснюється  перевірка, одна з головних версій – накопичення метану внаслідок природних процесів у масі органічних відходів», — відмічає речник ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль.

До речі, цю версію озвучували й деякі експерти, мовляв, сміття загрілося через порушення норм експлуатації полігону.

Існує ще одна версія – підпалили полігон спеціально, аби потім була причина влити мільйони у так званий комплексний захист

«Очистка водойми, тобто фільтраційного каналу навколо полігона. Він сильно засмічений. Полігон треба освітити, щоб вночі видно було. Повністю дорога навколо полігона буде зроблена. Тому що з деяких місць неможливо заїхати на полігон. Будуть встановлені відеокамери. Це контроль за авто і за сторонніми людьми, які туди інколи намагаються пролізти», — розповідає керівник КП «АТП-2528» Руслан Волок.

Ще цікаво, що з приходом Руслана Волока змінився і керівник полігона, фактично його підлеглий. Замість колоритного Анатолія Шелудька прийшов колишній еколог із цікавою біографією.

«Він до цього працював керівником екологічної інспекції міста. До її розформування. Стринадко Сергій», — зазначає керівник КП «АТП-2528» Руслан Волок.

«Прийшли. Директор поставив свого директора полігона. Кожен керівник підбирає під себе», — вважає заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

«Посадовець разом із посередником вимагав у місцевого підприємця 6 тисяч гривень за нестворення перешкоди в торговельній діяльності».

Згідно з нашою інформацією, екологом-хабарником виявився начальник екологічної інспекції Сергій Стринадко.

Мабуть, очолювати сміттєзвалища в Чернігові є покаранням за провини минулого. Щодо самих робіт на полігоні, то наразі підрядникам озвучені основні побажання, яким має бути новозмінений об’єкт, тому вони визначаються з проектом і його вартістю. А вже з наступного тижня влада вибиратиме підрядника-виконавця та готуватиметься до організації чергового траншу з бюджету міста.

Ми ж тримаємо руку на пульсі цієї сміттєвої історії й неодмінно дізнаємося, яку ціну заплатить громада Чернігова за «марафет» сміттєзвалища.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button