Суспільство (відео)

Снігопад на Чернігівщині: наслідки негоди та складнощі, перед якими постали чернігівські водії (Відео)

Із 26 листопада на Чернігівщині почався снігопад, який, за прогнозами синоптиків, триватиме до вечора 27 листопада. Унаслідок погодних умов станом на ранок 27 листопада на території області без електропостачання залишилися мешканці 60 населених пунктів. Таку інформацію у своєму телеграм каналі повідомив начальник ОВА В’ячеслав Чаус. Комунальники та рятувальники виїжджають для усунення проблем, що виникли через погодні умови.

«Упродовж минулої доби рятувальники Головного управління ДСНС України в Чернігівській області сім разів долучалися для проведення робіт із буксирування автомобілів унаслідок погіршення погодних умов по всій Чернігівській області. Також двічі надзвичайники залучалися для проведення робіт із прибирання повалених дерев із проїжджих частин автодоріг. У зв’язку із погіршенням погодних умов між селищем Нова Басань і селищем Новий Биків Ніжинського району в заторі опинилося приблизно 20 транспортних засобів. Наразі виконують роботи з деблокування автомобілів»,- Катерина Яриловець, речниця Головного управління ДСНС України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині працюють штаби для ліквідації наслідків негоди

Ми розпитали чернігівських водіїв, чи попіклувалися вони про свою безпеку, чи встигли перевзути свої авто до заметілі і коли це зробили.

«Десь місяць тому. – А які сьогодні складнощі виникли під час водіння? – Під час водіння дуже слизька дорога. Дуже слизька».

«До снігу, до морозів. Уже, напевно, тижнів зо два. – А які складнощі виникли під час водіння? – Пішки на роботу пішов. А зараз не бачив жодної снігоприбиральної техніки. Із Масанів на Рокосовського, проїхав центр і не бачив жодної. Погано зараз. Рух ускладнений».

«Я перевзуваюся завжди 1 листопада. А ті, що не перевзулись, то погані люди. Бо багато ДТП по місту. – Чи виникли у вас якісь складнощі під час водіння? – Як і завжди. Як і у всіх. Сьогодні водіння трішки складне. Бо є лід під снігом. Тому трішки ускладнення є, але потихеньку їздити можна. Нормальок».

«Виїзди з дворів були трошки проблемні, а так узагалі все нормально. Зима – вона за календарем».

«Ми знаємо, що зима завжди приходить, коли її ніхто не очікує. Тому так, треба було все зробити заздалегідь, як це я і зробив. Тому на сьогодні проблем із гумою не маю.

Головне – швидкість не перевищувати і все. Я бачу, місто вичищається, служби працюють».

У таку погоду варто бути обережними не лише водіям, але й пішоходам.

«Наполегливо закликаємо бути обережними, перебуваючи на вулиці, та за можливості залишатися вдома. Не плануйте давніх мандрівок та в разі потреби замість власного транспорту скористайтеся громадським, аби не створювати затори на автошляхах»,- Катерина Яриловець, речниця Головного управління ДСНС України в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button