Суспільство (відео)

Сосиски з пивом, Мордор у школах і земельна онлайн-мапа: Атрошенко провів нараду (Відео)

Про ділянки для учасників АТО, онлайн-карту ласих шматочків чернігівської землі та підготовку до Першовересня говорили на черговій нараді в міськраді. Про «справи ділянкові» звітував начальник управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради.

«Станом на 1 серпня до управління надійшло понад 2 500 заяв від учасників АТО про виділення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків і споруд. І приблизно 600 заяв про виділення ділянок для індивідуального дачного будівництва», — розповів начальник управління земельних ресурсів ЧМР Василь Дмитренко.

Не забув чиновник згадати і про злочинне голосування на січневій сесії Чернігівської міської ради стосовно виділення земельних ділянок «загадковим» членам садівничого товариства «ГРІМ-ВІРА».

«Рішенням Чернігівської міської ради 26 січня 2017 року було надано 128 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок», — зазначив начальник управління земельних ресурсів ЧМР Василь Дмитренко.

За фактом того ганебного голосування відкрите кримінальне провадження, але досі за цю корупційну оборудку ніхто не покараний.

Також на ранковій нараді йшлося про створення онлайн-мапи чернігівських земельних ділянок.

«Буде вивішена на сайті міської ради кожна земельна ділянка. Коли клікнути на неї, висвічуватиметься вікно – і там буде інформація про земельну ділянку», — відмітив начальник управління земельних ресурсів ЧМР Василь Дмитренко.

Муніципальна карта міститиме інформацію про 80 тисяч земельних ділянок. Але поки опрацьовано дані тільки про 14 тисяч ділянок, тому чекати старту онлайн-мапи цьогоріч не варто. Хоча міський голова Владислав Атрошенко заявив, що програму вже треба запускати навіть у недоробленому стані.

Також міський голова дав відмашку підготовці до нового навчального року. Зокрема, від мера надійшло доручення розібратися з кольоровими непорядками в чернігівських школах.

«Треба дуже серйозно попрацювати над зовнішнім виглядом наших навчальних закладів. Вони мають жахливий вигляд. І кольорова гама, і фарбовані 150 разів парканчики», — наголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Наостанок мер дав доручення новопризначеному начальнику міського управління культури Олександру Шевчуку починати підготовку до проведення Дня міста, що відбудеться 23 вересня. Важливий аспект – нагодувати поважних гостей.

«Чітко виписати сценарій, культурні заходи, культурно-політичні заходи. Щоб працювали з людьми – розселення та харчування. Ми ж їздимо на інші – сосиски і пиво за талончиками нам дають, десь так… Європейський рівень, фуршет і таке інше», — підкреслив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button