Суспільство (відео)

Соціальні послуги для дітей з особливими потребами (Відео)

Що робити, якщо вашому малюкові поставили інвалідність? Яку допомогу можуть отримати батьки та дитина? Як жити з фізичними вадами в нашому суспільстві? Сьогодні у прес-центрі «Чернігівський вибір» відбулася прес-конференція на тему «Соціальні послуги для дітей з інвалідністю»

— Організація «Голосу батьків» розпочинає реалізацію двох проектів. Один проект уже розпочався, але самі послуги в певному обсязі не надаються. Перший проект – це соціальна адаптація дітей з інвалідністю в Чернігівській області.  

Другий проект – переможець у бюджеті участі, це створення групи денного перебування для дітей з інвалідністю. 90 відсотків послуг спрямовані на створення денного догляду для дітей з інвалідністю.

Діти шкільного віку, з 6 до 18 років, мають змогу чотири або п’ять днів на тиждень перебувати в стінах громадської організації «Голос батьків» під наглядом соціальних працівників і при залучені соціальних педагогів, — Олена Трубенок, виконавчий директор ГО «Голос батьків».

Група денного перебування надаватиме допомогу з догляду за дітьми, а також у санітарно-гігієнічних процедурах, організовуватиме дозвілля, зокрема розвиваючі заняття, забезпечуватиме транспортування для тих, хто живе у віддалених районах.

Крім того, працюватимуть ще із батьками діток, оскільки саме вони потребують емоційно-психологічної підтримки.

— Як обрати стиль поведінки батьків. Ми будемо намагатися, щоб батьки обирали разом із дитиною… Що стосується співпраці з педагогами, то дуже часто батьки намагаються перекласти свою відповідальність за дитину саме на педагогів, і ми будемо працювати над виробленням стилю поведінки «не вимагаю, а допомагаю педагогу», — Регіна Гусак, директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 2.

Своїми діями організація «Голос батьків» показує, що інвалідність – це не вирок, із цим можна жити як нормальні люди, і ставлення до таких дітей має бути нормальним. Відкриття групи денного перебування відбудеться вже за кілька днів – 1 грудня о 12 годині за адресою вулиця Захисників України, 9-Б.

Ще статті по темі

Back to top button