Суспільство (відео)

Соціальні програми та продовження ремонтів: Чернігів заліковує рани війни (Відео)

Виділення коштів для відновлювальних робіт і соціальних програм у місті – саме цих питань стосувалась більшість пунктів порядку денного засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради, що відбулося 14 лютого.

«40 тисяч 910 гривень – це послуги з топозйомки, це необхідно для розширення кладовища «Яцево». 456 тисяч – це капітальний ремонт житлового фонду, а саме: оплата за встановлені вікна. І 156 тисяч – це вул. Генерала Пухова, будинок 138, завершення аварійно-відновлювальних робіт. Прошу підтримати»,- Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

8 мільйонів 100 тисяч гривень для 647 громадян – таку часткову компенсацію отримали торік чернігівці на ремонт і встановлення вікон, що були пошкодження внаслідок російської збройної агресії. Цього року програма також продовжує працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, житлової субсидії чи пільги можна онлайн

«На ремонт та відновлення вікон пропонується затвердити розміри грошової компенсації для виплати 16 громадянам на загальну суму 189 тисяч 553 гривні. Люди продовжують звертатися. Не так масово, як минулого року, але надходять заявки. 17 осіб уже отримали компенсацію – 211 тисяч.

Про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова – власникам приватних будинків. Торік матеріальну допомогу отримали 1596 осіб – 26,5 млн гривень. За цей рік її отримав уже 71 мешканець – 956 тисяч 547 гривень, пропонується надати матеріальну допомогу ще 33 особам на загальну суму 471 тисяча 168 гривень»,- Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики.

Усього за даними Чернігівської міської ради внаслідок активних бойових дій у місті пошкоджено 2869 приватних будинків, більше половини власників вже звернулися по допомогу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button