Суспільство (відео)

Співпраця продовжується: Чернігів відвідали французькі партнери (Відео)

Категорія: Суспільство

31 травня 2023 року з черговим робочим візитом до Чернігова завітали представники Франції. У липні 2022 року на конференції з питань відновлення України в Лугано Франція оголосила, що спонсоруватиме відновлення Чернігова й області. Таким чином, один із регіонів країни, а саме Іль-де-Франс, узяв «шефство» над нашим містом. На сьогодні допомога, яку надають французькі партнери, відіграє значну роль у відновленні нашого краю.

«Допомога, що надається Францією, на сьогодні дуже важлива для області. Комунікації, які розпочалися після підписання нашого меморандуму, які пішли по громадах… Сьогодні це Чернігів, Ніжин, Ічня та інші громади, які хочуть і прагнуть до співпраці», — В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської ОВА.

Серед уже переданого на відновлення Чернігова й області від французьких партнерів – 6 мостів, 5 із яких уже розміщені на локаціях в області, шкільні автобуси, генератори, будівельні матеріали та гуманітарна допомога. Під час чергового візиту представники країни-партнера запевнили, що співпраця триватиме.

«Я прибув, аби запевнити пана голову області в тому, що ми налаштовані продовжувати це співробітництво в найближчі тижні, місяці», — Етьєн де Понсен – Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні.

Також під час чергового візиту до Чернігова французькі партнери прогулялися історичним центром Чернігова, який планують внести до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

«Ми з колегами оглянемо об’єкти, які пропонуються областю для внесення до спадщини ЮНЕСКО. Ми вважаємо цю заяву цілком обґрунтованою, тож французька сторона обіцяє надати свою підтримку кандидатурі від Чернігівщини», — Етьєн де Понсен – Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні.

Чернігівщина продовжує активне відновлення та вкотре доводить, що навіть попри сусідство з ворогом, це область незламних людей, які здатні розвивати рідний край.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button