Суспільство (відео)

Сподіваємося на краще, але готуємося до гіршого: основне про роботу Пунктів незламності на Чернігівщині (Відео)

330 Пунктів незламності створено на території Чернігівської області станом на жовтень 2023 року, про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Сергій Болдирев.

«283 із них створено органами влади та самоврядування; 43 – Державною службою з надзвичайних ситуацій, 4 – Укрзалізницею.

Крім того, це дуже приємно, торік ми спостерігали це, цьогоріч ми простежуємо збільшення – 173 об’єкти долучилося до цього за своєї ініціативи і за свій кошт. Це 16 супермаркетів, 59 відділень банків, 86 аптек, 12 АЗС», — директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Сергій Болдирев.

Загалом під час брифінгу Сергій Болдирев зазначив, що цьогорічні Пункти незламності матимуть такий самий функціонал, як це було під час зими 2022/23 рр. Тобто основним їх завданням залишається надання громадянам можливості заживити портативні пристрої й отримати доступ до інтернету, а також забезпечення людей теплом.

«Пункт незламності – це об’єкт, на якому має бути автономне джерело електропостачання, запаси пального, обігрівачі, засоби для підігріву води, чай, кава, цукор, одноразовий посуд. Що дуже важливо – можливість підключення до інтернету, можливість підзарядити мобільний телефон.

За нашими розрахунками, щоб в області місяць функціонували ці пункти, потрібні 3 тонни дизельного пального, стільки ж бензину.

Усе залежатиме від ситуації, від того, наскільки вона буде критичною. А також від того, наскільки населення потерпатиме від злочинних дій рф.

Ми маємо передбачити найгірші сценарії розвитку подій», — директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Сергій Болдирев.

Також під час брифінгу директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Сергій Болдирев зазначив, що місцеві підрозділи ДСНС готові за потреби розгорнути 13 мобільних Пунктів незламності.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button