Суспільство (відео)

Спокій і безпека населення: поліцейський офіцер північної громади (Відео)

28 травня в Україні відзначають День поліцейського офіцера громади, адже саме цього дня в 2019 році офіційно стартував пілотний проєкт «Поліцейський офіцер громади» від Національної поліції, метою якого є поглиблення співпраці поліції з місцевими громадами.

Андрій Марухленко – поліцейський офіцер Сновської громади, до службових обов’язків чоловіка входить забезпечення належних безпекових умов у 16 населених пунктах.

«Наявність поліцейського офіцера громади на території зменшує навантаження на інші підрозділи поліції, проводиться повна якісна профілактична робота. Тобто поліцейський офіцер громади завжди на місці та реагує на повідомлення як на лінію 102, так і на особисті звернення громадян. Я співпрацюю з усіма старостами своєї дільниці. Про всі випадки звернення людей я знаю від них, реагую миттєво. Люди здебільшого звертаються з такими проблемами, як спірні межі, тобто звертаються для відповідних роз’яснень, відповідної консультації, як у цьому випадку діяти, щоб усе було згідно з чинним законодавством», — Андрій Марухленко – поліцейський офіцер громади Сновської територіальної громади.

Андрій Марухленко розповідає, що в умовах повномасштабного вторгнення робота поліцейського офіцера громади має певну специфіку, адже безпекові запити суспільства змінилися.

«Були випадки про повідомлення, що в населеному пункті ходить незнайома людина, здійснювалося відповідне реагування. В умовах війни працювати складно, адже збільшується навантаження на лінію 102, люди звертаються з різними заявами та повідомленнями, все це потребує якісної та детальної перевірки, адже я працюю в прикордоннійгромаді, тож тут можливі будь-які випадки, які треба відпрацьовувати», — Андрій Марухленко – поліцейський офіцер громади Сновської територіальної громади.

Окрім патрулювання населених пунктів і реагування на звернення громадян, Андрій Марухленко в межах своєї професійної діяльності також забезпечує інформування місцевого населення щодо безпекової ситуації в громаді, щодо наявних шахрайських схем та алгоритму дій у разі небезпеки.

«Ми постійно інформуємо, у мене є сторінка в соціальних мережах, де я намагаюся максимально оперативно публікувати інформацію, щоб люди ознайомлювалися та знали про подібні випадки. Але все ж таки на території нашого великого району випадки трапляються, бо навіть попри те, що люди поінформовані та мають відповідні пам’ятки, все-таки існують певні психологічні маніпуляції, яким люди піддаються», — Андрій Марухленко – поліцейський офіцер громади Сновської територіальної громади.

За словами місцевих мешканців, із початком роботи поліцейського офіцера громади безпекова ситуація якісно змінилася, адже тепер вони знають, що перебувають під захистом.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button