Суспільство (відео)

Стало відомо, хто, ймовірно, очолить Молодіжний театр (Відео)

Уже невдовзі Молодіжний театр ім. Геннадія Касьянова отримає нового директора. На першому установчому засіданні комісії, яка обиратиме кандидатуру серед переліку тих, хто подав документи, стало відоме ймовірне його ім’я.

«Документи подала лише одна людина – це Кравчук Юрій Федорович, який свого часу й очолював Молодіжний театр», — заступник директора департаменту культури і туризму, національностей та релігій Павло Веселов.

Заслужений діяч мистецтв Юрій Кравчук нині працює в обласній філармонії. Йому 59 років. Свого часу він 16 років пропрацював у тодішньому ще Театрі для дітей та молоді, з них 12 років очолював його.

«Я не збирався, чесно кажучи, але до мене звернулися працівники театру і я ухвалив таке рішення. Хоч два рази не вступають в одну і ту саму ріку, але я все-таки вступлю, мабуть, якщо виграю конкурс», — кандидат на посаду директора Молодіжного театру Юрій Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські театрали побували на фестивалі у Сєвєродонецьку

Юрій Кравчук обіцяє продовжувати роботу свого попередника Геннадія Касьянова, а також працюватиме над покращенням матеріально-технічної бази театру. Розвиватиме культурну установу за кількома напрямками – це, зокрема, толерантне ставлення до людей з особливими потребам, а також виховання патріотичних настроїв у молоді.

«Я думаю, що протягом першого року шляхом співдружності з чернігівським відділенням Спілки журналістів ми укладемо договір, напишемо репортаж, може, відрядимо когось із журналістів туди за наш рахунок, і напишемо п’єсу в стилі репортажу про героїв сучасності. А робочу назву дамо «Листи до матері», — — кандидат на посаду директора Молодіжного театру Юрій Кравчук.

Уже невдовзі конкурсна комісія у складі 9 осіб заслухає проект розвитку Молодіжного театру від єдиного кандидата на посаду Юрія Кравчука. Шість голосів комісії буде достатньо, аби його кандидатуру відправили на розгляд сесії обласної ради. Нагадаємо, попередній директор Молодіжного театру Геннадій Касьянов помер 13 серпня.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button