Суспільство (відео)

Статус ліцею, стем-класи та закордонні методики: «Мудрангелики» стали ще сучаснішими (Відео)

«Нарешті сьогодні back to school».

«Мудрангелики» повернулися до навчання. 1 вересня тут провели святкову лінійку. Учні школи демонстрували всім присутнім свої таланти. Навіть найменші «мудрангелики» підготували вірші та заспівали пісню.

Першокласники вже традиційно виконали почесну місію. Саме вони задзвонили у шкільний дзвоник.

Слідом за ними всі учні пішли на уроки. Батьки кажуть, що їхні школярі з нетерпінням чекали на початок нового навчального року та зустрічі зі своїми вчителями.

«У нас ключове, чому ми взагалі перевели до цієї школи двох дітей, бо школа сучасна, найголовніше – це психіка дитини. Найголовніше, що тут сімейна атмосфера, коли всі одне одного знають, люблять. Прислуховуються. Конфлікти дітей вирішують разом», — Руслана Седневець, мама двох учнів школи «Мудрангелики».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа «МудрАнгелики» дотримується карантинних вимог: температурний скринінг і соціальна дистанція

«Ми дуже свідомо ставимося до загальної освіти наших дітей. І обираючи навчальний заклад Чернігова, ми обрали саме «Мудрангелики». І школа – це є фактично таким фундаментом, на який у подальшому нагромаджуються всі знання. У подальшому всі діти вивчатимуть вузькі спеціальності, а на школу покладається цей тягар – забезпечити широкий світогляд дитини», — Тетяна Огнев´юк, мама двох учнів школи «Мудрангелики».

Свій п’ятий рік існування школа «Мудрангелики» розпочала вже у статусі ліцею. Тут збільшився педагогічний колектив.

«У нас уже 10-й клас зявився, ми отримали ліцензію на базову середню освіту – це означає, що ми стаємо ліцеєм. Тепер у нас від 1 по 11 клас. Цього року в нас тільки 10 – це наш принцип. Принцип той, що дітям, які до нас переходять, потрібен час для того, щоб адаптуватися, щоб почуватися в безпеці. Відповідно, тоді й відкритися до всього навколишнього», — Неля Лавриненко, директор приватної школи «Мудрангелики».

«Цього року в нас є 10 клас, для них ми посилили навчальну програму та ввели спеціальні курси для підготовки до ЗНО. Також цього року вперше для десятикласників ми спробуємо дати на вибір вивчення двох іноземних мов як другої мови – іспанська або німецька. У середній школі діти додатково вивчають курс логіки та філософії», — Ірина Даценко, заступник директора приватної школи «Мудрангелики» з навчальної роботи.

«Дуже важливо, щоб учні були адаптованими в сучасному суспільстві, не боялися мати свою думку. Ми працюємо за окремою методикою американського дослідника Метью Ліпмана, яка не передбачає вивчення філософії у традиційному розумінні, це філософія думки. Ми працюємо з різними джерелами і на основі них самі філософствуємо, а не вчимо філософію так, як науку», — Оксана Оніщенко, викладач історії, правознавства та філософії.

Цього року їдальня «Мудрангеликів» отримала сертифікат ХАССП. Меню повністю відповідає новим державним вимогам до системи харчування дітей у школі. До того ж, у «Мудрангеликах» відкрили додаткові спортивні зали для єдиноборств. Тут з´явилися стем-класи для початкової школи та дошкільників. Таким чином малеча зможе займатися різними видами конструювання, моделювання, проводити досліди. Усе це мотивує дітей дізнаватися більше про навколишній світ та займатися наукою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День відкритих дверей у приватній школі «МудрАнгелики» (Фото)

«До того ж ми оновили програму наших дошкільнят. Тепер наша програма базується на стем-освіті. Діти знайомляться з конструюванням, моделюванням, робототехнікою, вчаться письма, математики. Це вже така своєрідна підготовка до їхніх великих проєктів у майбутньому в школі», — Неля Лавриненко, директор приватної школи «Мудрангелики».

Аби втілити цю програму на практиці, протягом літа вчителі проходили відповідне навчання в провідних спеціалістів. Педагоги також навчалися надавати першу домедичну допомогу. Школа готова і до введення жорсткого карантину. Тут розповіли, що вже мають позитивний торішній досвід, однак влітку вчителі підвищували свою кваліфікацію з різних напрямків, аби зробити уроки, зокрема й онлайн, ще цікавішими та доступнішими.

«Особисто я цього літа мала нагоду пройти сертифікацію в авторизованому центрі й здобути одну з найпрестижніших кваліфікацій у світі. Ми вивчали інноваційні методики викладання іноземної мови. Наші тьютори поділилися з нами таким досить цікавим досвідом. Навчили нас, як розпочати урок, як продумати кожен крок. Що більше вчитель вчитиметься сам, то легше буде учню засвоїти матеріал», — Наталія, викладач англійської мови.

Неля Лавриненко зазначає, що у школі запровадили лояльну мотиваційну програму для учнів.

«Тепер кожен учень і учениця мають можливість заробити собі на навчання своїми ж оцінками. Тобто після закінчення року, якщо учень чи учениця отримали похвальний лист, мають середній бал 10, 11, 12, то тоді їм і знижка – 10%, 11%, 12%. Усе це накопичувальне. Тож це мотивує учнів лишатися в нашій школі незалежно від фінансових можливостей батьків», — Неля Лавриненко, директор приватної школи «Мудрангелики».

Діти, які навчаються в «Мудрангеликах», уже показують високі результати. Минулого року вони перемагали в міжнародній олімпіаді з англійської мови «Нео», на міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика. Також учні школи долучилися до всесвітнього чемпіонату з «Майнкрафту».

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button